İran güvenlik güçleri Kürdistan Bölgesi sınırına ateş açtı

Süleymaniye’nin sınırdaki Şarbajer ilçesinde İran güvenklik güçlerinin açtığı ateş sonucu baba yaralandı, oğlu yaşamını yitirdi.

İran güvenlik güçleri Kürdistan Bölgesi sınırına ateş açtı

İran güvenlik güçleri Süleymaniye’nin Şarbajer ilçesine bağlı Merwê sınır köyünde bir grup vatandaşın üzerine ateş açtı.

Kaymakamı İran’ın sınırın ötesinden açtığı ateş sonucu bir gencin yaşamını yitirdiğini gencin babası ve diğer bir vatandaşın ise yaralandığını söyledi.

Kaymakam Şaho Osman, Rojhılat’ın Çomani köyündeki İran güvenlik güçlerinin Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının üzerine ateş açtığını belirtti. Saldırıda Süleymaniye'nin Şarbajer ilçesine bağlı Merwe köyü nüfusuna kayıtlı evli iki çocuk babası 30'lu yaşlardaki Dastan Resul yaşamını yitirdi.

Şaho Osman, İran güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden gencin babası 55 yaşındaki Resul Mahmud ve Muhammed Aziz isimli başka bir vatandaşın ise yaralandığını, yaralıların Süleymaniye’deki bir hastanede tedavi altına alındığını belirtti.

Kaymakam, hayatını kaybeden Dastan Resul’ün naaşının ise Süleymaniye Adli Tıp Morguna kaldırıldığını sözlerine ekledi.

Öte yandan Çwarta Sağlık Müdürü Awat Mahmud Rûdaw’a olay hakkında şu bilgileri verdi:

“Merwê köyünde yaşayan bir grup vatandaş, Rojhılat’ın Piranşar iline bağlı Çomani köyündeki yakınlarını görmeye giderken, sınırın ötesinden İran güvenlik güçleri tarafından üzerlerine ateş açılmış.” /Rudaw