Kemal Kerkûkî: KDP Kerkük'e dönecek

Kemal Kerkûkî: KDP Kerkük'e dönecek

KDP Kerkük-Gemiyan Meclisi Başkanı Kemal Kerkûkî, partilerinin Kerkük’te durumun normale dönmesi konusunda ısrarlı olduklarını şartlarının kabul edilmesi halinde döneceklerini belirterek, “O zaman KDP başı dik bir şekilde Kerkük’e dönecektir” dedi.

BasNews’e konuşan KDP Kerkük-Gemiyan Meclisi Başkanı Kemal Kerkukî, “KDP Kerkük’te durumun normale dönderilmesi konusundaki görüşünü koruyor. Askeri, güvenlik, siyasi ve koordinasyon dosyalarındaki ısrarını sürdürüyor. Bize göre Peşmerge ve Irak ordusu Kerkük dışında ve ilçelerinde ortak güvenliği sağlamalaı, terre karşı birlikte mücedele etmeli” dedi.  

Kentte güvenliği yerel polis ve asayiş güçlerine deveredilmesi gerektiğinin altını çizen Kerkûkî “16 Ekim’den sonra Kerkük ve çevresine getirilen güçler kentte çıkmalı” ifadesini kullandı.

İşgal edilen KDP ve Türkmen Halk Partisi’ne ait binaların boşaltılması gerektiğinin altını çizen KDP’li Kerkûkî Kemal Kerkûkî “Kürdistan bayrağına getirilen yasak kalkmalı. Tarafların bir an önce ortak koordinasyon konusunda adım atması gerekiyor. Kerkük İl Meclisi çalışmaya başlar ise Kerkük Valisi sorunu da çözüme kavuşacaktır” şeklinde konuştu.

Kemal Kerkûkî sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu görüşlerimizi KDP olarak yapılan tüm görüşmelerde dile getiriyor gerçekleşmesi için çaba harcıyoruz. Benim sözde Kerkük Kaymakamı ve İl Meclis üyelerinde ‘kentte dönün’dediğim iddia ediliyor. Bu doğru değil. KDP’nin Kerkük’e dönmesi için Irak hükümetine koştuğumuz bazı şartlar var. Bizim Kerkük’ gitmemiz için taraflar arası anlaşmanın yapılması ve taleplerimizin kabul edilmesi gerekir. O zaman KDP olarak başımız dik bir şekilde Kerkük’e döneriz.”