DEM Parti’den Ahmet Türk kararı

Geçtiğimiz günlerde adaylıktan çekilip, aktif siyasi hayatına son veren Ahmet Türk'ün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ikna edildiği öğrenildi.

DEM Parti’den Ahmet Türk kararı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) adaylarını belirlemek için ön seçime gitmiş, Mardin’den Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için aday adayı olan Ahmet Türk, parti içesinde yapılan ilk tur seçimlerde rakibine fark atmasına rağmen sürpriz bir karar ile adaylıktan çekilmişti.

Türk’ün seçimden önce DEM Parti yetkililerine ilk turda yüzde 50+1 oy almaması durumunda çekileceği sözünü verdiği için bu kararı aldığı belirtilirken, Türk, aktif siyaseti de bıraktığını söylemişti.

Türk’ün bu kararından sonra kendisine adaylıktan çekilmemesi ve aktif siyaseti bırakmaması nedeniyle çok baskı yapıldığı öğrenilirken, DEM Partide sorunu çözmek için görüşmeler gerçekleştirdi. 

Türk’ten sonra en çok oyu alan aday Azad Yıldırım’ın çekilmesi ile Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bugün saat 13:00’de açıklanacak. Mardin’de Türk için aday tanıtım toplantısı yapılacak. 

Ahmet Türk, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde de Mardin Büyükşehir Belediye başkanı olmuş, ancak iki kez yerine kayyım atandığı için toplam 17 ay belediye başkanlığı yapabilmişti.