Demokrat Parti’li Aksoy’dan tepki: 'Afrin, Suriye toprağıdır'

Demokrat Parti Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, Rojava’nın Efrin kentinde düzenlenen mezuniyet törenine tepki göstererek “Afrin, Suriye toprağıdır. Suriye Devleti izin vermedikten sonra Gaziantep Üniversitesi orada fakülte açamaz” dedi.

Demokrat Parti’li Aksoy’dan tepki: 'Afrin, Suriye toprağıdır'

Rojava’nın Efrin kentinde eğitim veren “Antep Üniversitesi Afrin Eğitim Fakültesi’nin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ile Sınıf Öğretmenliği” bölümleri için mezuniyet töreni yapıldı.

AA

İstiklal Marşı’nın okunduğu törene Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve Vali Yardımcıları Orhan Aktürk, Yusuf Turan ve Onur Şan ile Hatay il Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, Hatay İl Jandarma Komutanı Mustafa Bakçepınar ve Gaziantep Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.

AA

Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, Efrin’de düzenlenen bu töreni eleştirdi ve tepki gösterdi.

Efrin’in Suriye toprağı olduğunu belirten Aksoy, Suriye’nin izin vermedikçe Türkiye’nin orada üniversite kuramayacağını söyledi ve diplomaların bir geçerliliği olmayacağını kaydetti.

Twitter hesabından açıklama yapan Aksoy, şunları söyledi:

“Afrin, Suriye toprağıdır.

Suriye Devleti izin vermedikten sonra Gaziantep Üniversitesi orada fakülte açamaz. İki devlet arası protokol olmalı, ki yok!

İzinsiz açtığı fakültede mezunların diplomalarını tanıyamaz, yatay geçiş hakkı veremez.

Bu diplomaların Türkiye’de hiçbir geçerliği yoktur.

Bu fakültelere giriş barajı %20-30 arasıdır.

Suriye toprağında bulunan bu bölgede ÖSO bayrağını kullanamaz, bunu Türkiye tanıyamaz.”