Erdoğan'dan 'yeni Anayasa' çıkışı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Belki de şimdi Türkiye'nin tekrar yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir" dedi.

Erdoğan'dan 'yeni Anayasa' çıkışı

Aylar önce hukuk ve ekonomi reformu sözü veren ancak bu konuda adım atılmaması nedeniyle eleştirilerin merkezine oturan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bu kez de 'yeni bir Anayasa' çıkışında bulundu.

"Türkiye'nin tekrar yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir' diyen Erdoğan, "Yakında reform paketlerimizin felsefesini,amaçlarını,hedeflerini ve faaliyet başlıklarını içeren kapsamlı çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullandı.

Kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"Belki de şimdi Türkiye'nin tekrar yeni bir anayasayı tartışmasının vakti gelmiştir.

Yakında reform paketlerimizin felsefesini,amaçlarını,hedeflerini ve faaliyet başlıklarını içeren kapsamlı çalışmayı kamuoyuyla paylaşacağız

Cumhur İttifakı'ndaki ortağımızla bir anlayış birliğine varmamız halinde önümüzdeki dönemde yeni anayasa için harekete geçebiliriz.

Yasamanın alanındaki konularla ilgili Meclis'te, idari konularla ilgili Cumhurbaşkanlığımızda gereken müşahhas adımları atmaya başlayacağız.

Şeffaf şekilde gerçekleştirilmesi ve ortaya çıkan metnin de mutlaka milletin takdirine sunulması gerekir.

Son uluslararası analizler, G20 ülkeleri içinde 2020 yılını pozitif büyüme ile kapatabilecek iki ülkenin Türkiye ve Çin olduğunu gösteriyor.

Vatandaşlarımız tasarruflarında yavaş yavaş Türk Lirası'na dönmeye başladı. Bu vesileyle tüm vatandaşlarıma ve milletime teşekkür ediyorum."