Deprem bölgesi Urfa ve Adıyaman'ı bu kez sel vurdu: Can kaybı 14'e yükseldi

Maraş merkezli depremlerin etkilediği şehirlerden olan Urfa ve Adıyaman'ı sel de vurdu.

Deprem bölgesi Urfa ve Adıyaman'ı bu kez sel vurdu: Can kaybı 14'e yükseldi

Urfa'da, Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Abide Köprülü Kavşağı'nın alt geçidinden vinç yardımıyla 34 BAS 626 plakalı hafif araç çıkarıldı. Araçta 2 kişinin cansız bedeni bulundu.

Böylece daha önceki kayıplarla birlikte Urfa’daki selde can kaybı 11'e yükseldi. Adıyaman’da yaşanan selde ise 2 kişi hayatını kaybetti.

AFAD, Urfa'daki su baskınlarında 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son olarak yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan sel nedeniyle Urfa'da 12, Adıyaman'da 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Urfa/AA

Adıyaman'daki sel felaketinde de Tut ilçesinde bir konteynerin sürüklenmesi sonucu aynı aileden 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise kayboldu. Hayatını kaybeden kişinin 1,5 yaşında bir bebek olduğu açıklandı.

Urfa ve  Adıyaman'da kayıpları arama çalışmaları devam ediyor.

Urfa / AA

Urfa’da sağanak yağmur medeni ile çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Eyübiye Devlet Hastanesinin acil ve yoğun bakım servislerini su bastı, hastalar üst katlara taşındı.

Valilikten yapılan açıklamada yağışların yarın da devam edileceği uyarısı yapılarak eğitime 1 gün ara verildi.

Sağanak nedeniyle suyla dolan Abide Köprülü Kavşağı ve alt geçidinde de arama kurtarma çalışması sürüyor. 3 kişinin çıkarılarak hastaneye kaldırıldığı bölgedeki suyun tahliyesi için pompalar çalıştırılıyor. Bölgede devam eden sağanak, çalışmaları olumsuz etkiliyor.

“Konteyner suya kapıldı"

Adıyaman'da koordinatör olarak görev yapan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla temin ettiği konteynerin sulara kapılması sonucu böyle bir olay oldu" ifadelerini kullandı.