DEVA Partisi'nden Diyarbakır'da Roboski anması: Katliam aydınlatılmalı!

DEVA Partisi, Diyarbakır'da Roboski Katliamını protesto etti. Roboski Katliamının üzerinden 11 yıl geçti ancak katliamın sorumluları ortaya çıkarılmadı.

DEVA Partisi'nden Diyarbakır'da Roboski anması: Katliam aydınlatılmalı!

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, bombalama emrini verenler ve bombaları atanlar belli olmasına rağmen Roboski Katliamının açığa kavuşturulmadığını söyledi.

Avukat Cihan Ülsen, "11 yıl oldu. Bu 11 yıl içerisinde Roboski Katliamının aydınlatılması için ve suçluların yargılanması için hiçbir adım atılmadı. Roboski davasının ilerlemesi için devlet yetkilileri ve iktidar hiçbir adım atmadı. Olayın yaşandığı günden bu yana devlet ve soruşturma makamları olay yeri incelemesi bile yapmadan soruşturma başlattılar. Helikopterlerle olay yeri incelemesi yaptılar. Devletin uçakları kendi vatandaşlarını bombaladı ancak tek bir kişi bile ifadeye çağrılmadı” diye konuştu.

Vatandaşlar da memnuniyetsizliklerini dile getirerek, sanıklar adalete teslim edilinceye kadar mücadelelerini sürdüreceklerini ve umutlarını kaybetmeyeceklerini söylüyor.

DEVA Partili Tahsin Çelik, “O zamandan bu yıla 11 yıl geçti. Katliamın sorumluları açıklanmadı. Sorumluların ortaya çıkarılması için katliamın her zaman gündemde tutulması gerektiğini söylüyoruz, kendilerine her zaman hatırlatacağız ve haklarını kaybetmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

Roboski'de de mağdur aileleri, siyasiler ve baro temsilcilerinin katılımıyla eylemler düzenlendi.

HDP İstanbul İl Başkanı ve Roboski katliamında kardeşini kaybeden Ferhat Encü, "Siyasi makamlardan askeri kurumlara kadar tüm mücadelemize ve çabalarımıza rağmen maalesef soruşturma açılmadı ve ceza verilmedi. Ancak Roboski aileleri yargılandı, mahkemeye çıkarıldı ve cezalarına çarptırıldı” dedi.

2011 yılında savaş uçaklarının bombardımanı sonucu Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde yaşları 13 ile 40 arasında değişen çoğu çocuk 34 kişi hayatını kaybetmişti.

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, "Uludere Ankara'nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak" demişti.