Devlet Bahçeli'den bayram mesajı! Van tepkisi dikkat çekti : Mazbatanın verilmesi skandal

Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Devlet Bahçeli'den bayram mesajı! Van tepkisi dikkat çekti : Mazbatanın verilmesi skandal

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ramazan Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda yerel seçim sonrası yaşanan "Van" krizine değindi.

Van'da DEM Partili adaya belediye başkanlığı mazbatasının verilmesine "skandal" diye tepki gösteren Bahçeli, “Van'da hukuki bir meseleyi çarpıtıp sokakları savaş alanına çevirenler esasen demokrasi celladı, devlet ve millet muarızıdır. Hukuken seçime girmesi baştan yanlış olan ve bölücü terör örgütü PKK'ya övgüler düzdüğü bilinen bir şahsa belediye başkanlığı mazbatasının verilmesi de baştan ayağa skandaldır ve yanlıştır. Bunun millet iradesine saygı olduğunu ileri sürmek ise ahmaklık ve aldatmadır. Çünkü Türk milletinin muazzez iradesi her türlü bölücüye, bölünmeye, teröre ve teröriste sonuna kadar karşıdır ve karşı duracaktır. Sokakların hak arama yeri olmadığı, şiddet ve zor kullanarak olmayan bir hakkın alınamayacağı iyi bilinmelidir. Tam tersi bir süreç devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sarsacak ve devlette zaaf oluşturacaktır” ifadelerini kullandı.

CHP’ye: Türkiye Cumhuriyeti sandıkta kurulmamıştır

Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarını değerlendirirken "Cam tavanı kırdık” ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e de yüklenerek, "'Cam tavanı kırdık” diyenlerin Türk devletinin çatısını ve Türk milletinin varlığını dinamitlemesine asla fırsat verilmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti sandıkta kurulmamıştır. Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır. Herkes aklını başına almalı, rüzgar ektiği müddetçe fırtına biçeceğini unutmamalıdır" dedi.