Deyr ez Zord'da bir DSG komutanının öldürüldüğü iddia edildi

IŞİD terör örgütüne bağlı hücrelerin, doğudaki Deyr ez Zor kırsalında bulunan Suriye Demokratik Güçleri’ne (DSG) bağlı bir yetkilinin öldürdüğü iddia edildi.

Deyr ez Zord'da bir DSG komutanının öldürüldüğü iddia edildi

Terör örgütü IŞİD’e bağlı sayfalar, sosyal medya organları üzerinden yayınlanan haberlerde örgüt mensuplarının bir DSG komutanına ait askeri aracı otomatik silahlarla hedef aldığına ilişkin ifadeler yayınladı. Aktarılana göre saldırı sonucunda Deyr ez Zor’un doğu kırsalındaki Diban kasabasında bir DSG komutanı öldürüldü, olayda 3 kişide yaralandı.

Cinayetin, bu ay içerisinde gerçekleşen yedinci cinayet olduğu belirtildi. Bu durumla eş zamanlı olarak Rojava Özerk Yönetim’e bağlı iç güvenlik güçleri, 2021 için güvenlik operasyonlarının bilançolarını açıkladı. Güvenlik güçleri, 82 terör hücresini dağıttıklarını ve suça karışmış 372 kişiyi de tutukladıklarını ifade etti. Fırat’ın doğusunda konuşlanan ABD ordusu ve uluslararası koalisyon güçleri ile koordineli olarak 95 güvenlik operasyonunun da başlatıldığı kaydedildi. Aynı şekilde Özerk Yönetim Dış İlişkiler Departmanı, bu yıl içerisinde 324 kadın ve çocuğu geldikleri ülkelere teslim ettiklerini belirtti.

Özerk Yönetim’deki güvenlik güçleri, geçen pazartesi günü yabancı ailelere özel bir kısımda bir çadırın altında, reşit olmayan çocukların saklanmak, silah ve dövüş sanatları eğitimi almak için kullandıkları gizli tüneller ağını ortaya çıkardı. 

Öte yandan Hesekê vilayetindeki Hol kampında bulunan güvenlik kaynakları, Iraklı mültecilere ayrılan ilk kısımda yeni bir Iraklı mültecinin öldürüldüğünü bildirdi. Güvenlik güçleri, sert bir cisimle katledilen kurbanın cesedini buldu. Bu durumla birlikte bu ay içerisinde Hol’da işlenen cinayetlerin sayısı, 3’ü kadın olmak üzere 7’ye ulaştı. Kamptaki cinayetler, bu yılın başından bu yana ise 90’ı aştı./BasNews