Deyrezor'da İran destekli milislere ait karargah bombalandı: 7 ölü

SOHR, Suriye’nin Deyrezor vilayetindeki İran destekli gruplara ait bir karargahın uçaklar tarafından hedef alındığını duyurdu. Saldırıda biri İranlı üst düzey olmak üzere toplam 7 İran milisinin öldüğü kaydedildi.

Deyrezor'da İran destekli milislere ait karargah bombalandı: 7 ölü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne (SOHR) göre, Suriye’nin Irak sınırında Deyrezor vilayetinin El Velat mahallesindeki bir milis karargahı dün gece saatlerinde, hangi ülkeye ait olduğu henüz tespit edilemeyen uçaklarca bombalandı.

Bombardımanda biri üst düzey isim 7 İranlı milisin öldüğü belirtildi.

Bombardımana ilişkin ne İsrail ne de ABD’den bir açıklama gelmezken Suriye hükümetine yakın medya, dün gece ABD ordusunun Deyrezor’da birçok noktayı hedef aldığı haberini geçti.

SOHR saldırı sonrası bu sabah saatlerinde Deyrezor  Vilayetinin Elbukemal ilçesi üzerinde insansız hava araçlarının uçuş yaptığını kaydetti.  

İsrail genellikle Suriye topraklarında İran Devrim Muhafızları ve Lübnan Hizbullahı'na ait nokta ve bölgeleri hedef alan hava saldırılarını, sorumluluğunu kamuoyuna açıklamaksızın gerçekleştiriyor.

Zaman zaman ABD uçakları da İranlı grupları Irak ve Suriye sınırında hedef alıyor.

Bombardımanın ABD tarafından gerçekleştiği doğrulanırsa, 28 Ocak'ta Suriye-Irak-Ürdün sınırı yakınındaki Kule 22'de Amerikan kuvvetlerinin hedef alınmasından bu yana, Deyrezor Vilayetine Amerikan uçakları tarafından gerçekleştirilen büyük çaplı üçüncü bombardıman oluyor.

Suriye'nin kuzeydoğusunda ve Rojava’daki Amerikan kuvvetleri, son dönemde saldırıları önemli oranda azalan İran destekli Şii grupların oluşturduğu "Irak'taki İslami Direniş" grupları tarafından neredeyse her gün hedef alınıyordu.