DEM Parti adayı Şoreş Diri: Kayyumlar Yüksekova’da 8 yıl bir şey yapmadı

DEM Parti Yüksekova Belediye Başkan adayı Şoreş Diri, Kürtlerin yönetimindeki belediyelere 8 yıkdır kayyum atanmasını değerlendirdi.

DEM Parti adayı Şoreş Diri: Kayyumlar Yüksekova’da 8 yıl bir şey yapmadı

Şoreş Diri, kayyumların 8 yıldır Yüksekova halkının iradesini gasp ettiğini söyledi.

Bugün Rûdaw TV'ye konuk olan Şoreş Diri, kayyumların yönetimindeki 8 yıla rağmen Yüksekova halkına hizmet götürülmediğini ve belediyenin borç içinde kaldığını söyledi.

Kayyumların alt yapıya da yatırım yapmadığını belirten Şoreş Diri, “8 yıldır Yüksekova Belediyesi’ni kayyumlar yönetiyor. 2015'ten 2019'a kadar 680 milyon TL belediye bütçesinde açık verildi. İkinci dönemdeki kayyum ise eski parayla 1 katrilyon açık verdi. Kayyumlar o dönemden bugüne kadar Yüksekova halkı için bir şey yapmadı. Siz de görüyorsunuz, bir saat yağmur yağsa Yüksekova çarşısında yürümek imkansız hale geliyor. Altyapı için hiçbir şey yapmadılar. Yüksekova Belediyesi’nde büyük bir talan var. Biz belediyeyi devraldığımıza bu yapılanları kuruş kuruş açıklayacağız. Bütün yaptıkları yolsuzlukları, haksızlıkları, hırsızlıkları halkla paylaşacağız” diye konuştu.

Belediyeyi devraldıklarında öncelikle sorunları tespit edeceklerini ardından da halkla birlikte sorunları çözeceklerini ifade eden Şoreş Diri, “Biz bugüne kadar Yüksekova halkına yapılabilecek en büyük hizmeti yapacağız. Halkımız bir kez daha belediyesine sahip çıkmalı. Bütün Yüksekova halkına çağrımız 31 Mart'ta sandık başlarına gitmeleridir. Halkımız partisine, adaylarına ve oylarına sahip çıksın” dedi./Rudaw