Diyarbakır halkı kayyıma karşı yürüdü

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo, CHP'ye kayyım atamalarına karşı sesini yükseltme çağrısında bulundu.

Diyarbakır halkı kayyıma karşı yürüdü

Ceylan Akça Cupolo, "CHP Kürdistan halkını dinlemezse yarın İstanbul ve Ankara'ya kayyım atanır” dedi.

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı protestolar devam ediyor.

Diyarbakır'da Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve DEM Parti öncülüğünde gerçekleştirildi. Yürüyüşe DBP Eş Başkanları Keskin Bayındır, Çiğdem Kılıçgün Uçar, DEM Parti Diyarbakır Milletvekilleri ve Diyarbakır Belediye Eş Başkanı Serra Bucak da katıldı.

Ofis semtinde başlayan yürüyüş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Binası önünde sona erdi.

“AKP ve MHP Kürt halkına saygı duymalı"

DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Sultan Yara, "Görüyorsunuz ki binlerce insan buraya gelmiş, AKP ve MHP'nin Kürt halkının iradesine saygı duymasını istiyorlar” dedi.

Yürüyüşe katılan bir aktivist, “Zulüm, inkar ve yağma olduğu için, haklarımız gasp edildiği için bu yürüyüşü yapıyoruz" dedi.

Bir başka aktivist de "Partisine oy veren tüm halkımıza oyununa sahip çıkması yönünde çağrımız var” dedi.

DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Şirin Gürbüz, 27 belediyeye daha kayyım atanacağı iddiası hakkında, “Değil 27 belediyeye, başka hiçbir belediyemize kayyım atayamazlar. Kabul etmiyoruz” dedi.

"CHP Kürdistan halkını dinlemezse yarın İstanbul ve Ankara'ya kural koyacaklar"

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo da, "CHP'nin halka ve Kürdistan'a kulak vermesi gerekiyor. Eğer bir gün bu ülkede iktidar olmak istiyorlarsa, onlar da seslerini yükseltmeli ve bu rejimi kabul etmemeliler. Çünkü bugün Hakkari’ye kayyım atanıyorsa yarın İstanbul'a, Ankara'ya da atayabilirler. Bu yüzden bunu kabul etmemeleri lazım” dedi.

Yürüyüş için Ofis’te toplanan kalabalık, yürüyüşlerine izin verilene kadar yaklaşık iki saat polis tarafından kuşatıldı.

Kalabalık iktidar partisi aleyhine sloganlar attı. İznin verilmesinin ardından kalabalık, polisin sıkı önlemleri altında slogan atarak yürüdü. Yürüyüş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye binası önünde sona erdi.

"Bu politika size çare değil"

DBP Eş Başkanı Keskin Bayındır burada bir konuşma yaparak şunları söyledi:

"Kayyım politikalarına Erdoğan ve Bahçeli dışında hiç kimse, hiçbir parti, hiçbir kuruluş destek vermiyor. Bütün dünya biz bunu kabul etmiyoruz diyor, ancak bu Erdoğan ve Bahçeli'nin sorunu. Ama şunu bilsin ki bu politika çare değil.”

Diyarbakır Yenişehir İlçe Belediye Eş Başkanı Safiye Akdağ da, "Ne olursa olsun halk belediye başkanının yanındadır. Halk kendi iradesine sahip olacak ve yöneticilere izin vermeyecektir” dedi.

Konuşmaların ardından eyleme katılanları Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.