Muhammed: “PKK’nin mücadele alanı, hiçbir şey elde edemediği sahadır"

Muhammed: “PKK’nin mücadele alanı, hiçbir şey elde edemediği sahadır"

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Sözcüsü Mahmud Muhammed, “PKK ne için mücadele ettiğini bilmeli. Çok iyi biliyorlar ki hedefledikleri şeyi burada elde edemezler çünkü burası zaten özgür ve kurtarılmıştır” dedi.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığı gerekçesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen operasyonlarda siviller zarar görürken, Kürdistan Bölgesi yetkilileri her defasında uyarıda bulunuyor.

Kürdistan Bölgesi’nin statüsü ve yasalarına saygı gösterilmesini isteyen Erbil yönetimi, Kürdistan Bölgesi’nin PKK’nin mücadele sahası olmadığı konusunda net mesajlar veriyor.

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, “PKK’nin mücadele alanı, hiçbir şey elde edemediği sahadır, kurtarılmış olan, başkanlığı, hükümeti ve parlamentosu olan Kürdistan Bölgesi değil” dedi.

PKK ve Türkiye’nin, Kürdistan Bölgesi’nin durumunu göz önünde bulundurması gerektiğini vurgulayan Muhammed, “Ayrıca PKK niçin mücadele ettiğini bilmeli. Çok iyi biliyorlar ki hedefledikleri şeyi burada elde edemezler çünkü burası zaten özgür ve kurtarılmıştır. Üstelik Irak Anayasası’na göre siyasi ve idari statüsü olan bir bölgedir. PKK’nin mücadele sahası, hiçbir şey elde edemediği bir yer olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen hava saldırıları ve yaşanan çatışmalar nedeniyle çok sayıda sivil hayatını kaybederken, yüzlerce köy de boşaldı.

 

K24