Diyarbakır’da ölü sayısı 73 oldu, 500’den fazla yaralı var

Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 şiddetindeki depremin ardından aynı gün bu kez merkez üssü Elbistan olan 7.6’lık ikinci depremle 10 ili vuran şiddetli sarsıntıdan sonra yaşanan yıkım sonrası enkaz kaldırma, arama ve kurtarma çalışmaları Diyarbakır’da da kesintisiz devam ediyor.

Diyarbakır’da ölü sayısı 73 oldu, 500’den fazla yaralı var

Dün yaşanan depremden etkilenen Dirabakır’da 7 ayrı noktada enkaz ve arama, kurtarma çalışmaları 7/24 kesintisiz devam ediyor.

Dün gece başlayan yoğun fırtına ve yağmur arama çalışmalarını olumsuz yönde etkilerken, uzmanlar 36 saati geçtikten sonra enkaz altındakilerin aşırı soğuk hava nedeniyle hipodermi (Uykuda donarak ölüm) tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Bu arada Diyarbakır'a farklı illerden takviye AFAD ekipleri gönderildi. Tamamen çöken 8 binada enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, depremin etkilendiği merkez ilçe ve mahallelerde Diyargaz, artçı sarsıntıların sıklaşması üzerine tedbiren gaz kesintisi yaptı

73 Kişi öldü, 500’den fazla yaralı var

AFAD'ın cep telefonlarına gönderdiği hasarlı binalara girilmemesi uyarısı üzerine Diyarbakırlılar geceyi Valiliğin belirlediği toplanma merkezlerinde geçirdi.

Binlerce vatandaş, okul, düğün salonu, kapalı spor salonu, taziye evleri, camiler ve kültür merkezlerinden oluşan 117 ayrı noktadaki toplanma alanlarında ve araçlarının içinde geçirdi.

Okulların 1 hafta tatil edilmesi nedeniyle kentteki özel okullarda kapılarını mağdur vatandaşlara açtı.

Diyarbakır'da şu ana kadar 73 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, 500'den fazla kişinin de yaralı olarak kurtarıldıkları, bunlardan 353'ünün ayakta tedavi edildikleri bildirildi.

Görüntülere yansıyan ve saniyeler içinde yerle bir olan Serin Apartmanı enkazındaki arama ve kurtarma çalışmalarında dün gece saat 02.00'de bir kadın yaralı olarak çıkarıldı.

Boyunluk takılarak molozların arasından çıkarılan ve ilk müdahalesi yapılan kadın Dicle Üniversitesinde tedavi altına alındı. Aynı enkazda çalışmalar an itibariyle devam ediyor.

Çiftkapı Burcu da orta yerinden yıkıldı

Kentteki ağır ve orta hasarlı binalar tamamen tahliye edilirken, güvenlik şeridi çekilerek giriş ve çıkışlar yasaklandı.

Deprem 5 bin yıllık UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınan tarihi surları da vurdu.

Bugüne kadar hiçbir depremden etkilenmeyen Surlar ilk kez 7.7 şiddetindeki depremden zarar gördü. Dağkapı'ya açılan Çiftkapı yakınındaki Burç'un orta yerindeki taşlar dökülerek derin bir gedik açıldı.