THY deprem bölgelerinden uçuşları 100 TL'ye sabitledi

THY deprem bölgelerinden yapılacak uçuşlarda bilet fiyatlarını 100 TL’ye sabitlerken, fırınlar ekmeği ücretsiz dağıtacak.

THY deprem bölgelerinden uçuşları 100 TL'ye sabitledi

Merkez üssü Maraş olan 7.7 ve 7.6 depremleri 10 ilde büyük yıkıma yol açtı. Maraş, Antep, Adıyaman, Urfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis, Adana, Hatay ve Osmaniye’de çok sayıda bina yıkıldı. 3 binin üzerinde insan yaşamını yitirdi.

Türk Hava Yolları (THY) deprem bölgelerinden yapılacak uçuşlarda fiyatları 100 TL'ye sabitleyeceğini duyurdu.

THY basın müşavirliğinden yapılan açıklamada 9'u kargo olmak üzere toplam 47 uçuşun yapıldığı ve insani yardım için deprem bölgelerine giden uçakları, döüşte vatandaşların kullanımına açtıkları belirtildi.

Öte yandan Adana, Diyarbakır, Urfa ve Elazığ 'dan İstanbul'a olan tüm uçuşların 13 Şubat'a kadar vergiler dahil 100 TL'ye sabitlendiği duyuruldu.

İşte THY'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Deprem bölgelerine insani yardım malzemeleri ve arama kurtarma ekiplerinin ulaşmaları için AFAD koordinasyonunda operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Şimdiye kadar 9'u kargo uçaklarımızla olmak üzere 47 uçuş gerçekleştirdik. Bu kapsamda giden insani yardım uçaklarımızın dönüş uçuşlarını da vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz. Yolcu düzenini sağlayabilmemiz adına bu uçuşlar için de rezervasyonunuzu; mobil uygulamamız ve web sitemiz üzerinden oluşturabilirsiniz. Hem bu uçuşlarımız hem de Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ 'dan İstanbula olan tüm uçuşlarımızı 13 Şubat'a kadar vergiler dahil 100 TL olarak sabitliyoruz.”Ek

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremlerden etkilenen 10 ilde ve ilçelerinde vatandaşların fırınlardan ücretsiz ekmek alabileceğini duyurmuştu.

10 ilde ve ilçelerinde ekmekler ücretsiz

Oktay, "Tüm illerimizde normal aşevleri, beslenme merkezleri kuruldu. Kızılay başkanlığında beslenme hizmet grubumuz, bakanlarımızın koordinasyonunda, mülki idarenin fiilen yürütmesinde beslenme faaliyetleri devam etmekte. 10 ilimizde ve ilçelerimizde fırınlardan vatandaşlarımızı ekmeklerini alabilirler. Ücretsiz şekilde alabilirler. Biz zaten gerekli koordinasyon yapıyoruz fırınlarımızla" diye konuştu.