Diyabakır'da 10 köyde çıkma yasağı ilan edildi

Diyabakır'da 10 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valilikten yapılan açıklamada, Lice, Silvan ve Kulp ilçelerine bağlı 10 köyde operasyon yapılacağı gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu.

Diyabakır'da 10 köyde çıkma yasağı ilan edildi

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"limiz Lice, Silvan ve Kulp ilçeleri mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda bulunan sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir.

Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde Silvan İlçesine bağlı olan; Dolaplıdere Köyü, Dağcılar Köyü, Mutluca Köyü, Çaldere Köyü, Lice İlçesine bağlı olan; Kıyıköy Köyü, Dallıca Köyü, Türeli Köyü, Kutlu Köyü, Kulp İlçesine bağlı olan; Demirli Köyü, Taşköprü Köyü, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 24 Şubat 2017 günü saat 16.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır."