Diyarbakır'da polis şiddetine maruz kalan gence HÜDA PAR'dan ziyaret

HÜDAPAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, avukatının itirazı sonucu serbest bırakılan Emre Elaltunterin’i evinde ziyaret etti.

Diyarbakır'da polis şiddetine maruz kalan gence HÜDA PAR'dan ziyaret
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, Bağlar’da polis tarafından darp edilen genci ziyaret etti.
 
Elaltunterin’e “geçmiş olsun” dileklerini ileten Dinç, olayın 14 Aralık 2022’de gerçekleştiğini, olaydan sonra karakola götürülen Elaltunterin’in burada da şiddete maruz kaldığı, tutuklanarak cezaevine gönderildiğin aktardı. Dinç, Elaltunterin’in 28 Aralık’a kadar tutuklu kaldığını söyledi.
 
‘Görüntüler çıkınca serbest bırakıldı’
 
Görüntülerin medyaya yansıması üzerine, Elaltunterin’in avukatlarının itirazı ile serbest bırakıldığını aktaran Dinç, “Polisin sert tavrına karşılık vatandaşımızın, ‘Allah’a güveniyorum, camiye geç kalıyorum’ sözlerinden dolayı cezalandırılması; hukuk garabetinden başka bir şey değildir. Sosyal medyaya düşen görüntüler olmasa bu genç haksız bir zulümle tutuklu kalacaktı.”
 
Valiliğe eleştiri
 
Kamera görüntülerine rağmen Diyarbakır Valiliği’nin kusuru olan polisleri korumaya çalıştığını belirten Dinç, “Valiliğin resmi açıklamasında hâla bu genci suçlayıcı bir açıklama yapması esef verici ve ürkütücüdür. Keşke kameralardan korktuğunuz kadar Allah’tan korksaydınız” dedi.
 
2 polis açığa alınmıştı
 
Emre Elaltunterin isimli genç, 14 Aralık 2022’de saat 18.00 sıralarında polis tarafından durdurularak darp edilmiş, olayın sosyal medyada yankı bulmasının ardından darp olayına karışan 2 polis açığa alınmıştı.