Dizeyi: 'Kürdistan Bölgesi'ni birçok ülkenin üst düzey heyetleri ziyaret edecek'

Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Dairesi başkanı Sefin Dizeyi, koronavirüsü nedeniyle yabancı ülkelerden gelen heyet ziyaretlerinin azalmasına rağmen, bazı üst düzey heyetlerin yakın zamanda Erbil'i ziyaret etme kararı aldığını açıkladı.

Dizeyi: 'Kürdistan Bölgesi'ni birçok ülkenin üst düzey heyetleri ziyaret edecek'

Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Safin Dizayi yaptığı basin açıklamasında, koronavirüsü nedeniyle Dış İlişkiler Dairesi’nde çalışmalarının sınırlı olduğunu, ancak farklı yollarla konsolosluklar ve ülke temsilcileriyle görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.

Safin Dizayi açıklamasının devamında şunları belirtti: "Geçen yıl, birçok ülkenin üst düzey yetkilileri Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret etti. Bu yılda aynı şekilde birçok ülkenin üst düzey yetkilileri Kürdistan Bölgesi'ni ziyaret etme kararı aldı."

Dizayi komşu ülkeleri olan Türkiye ve İran ile ilişkileri üzerine şunları ifade etti: "Kürdistan Bölgesi ile iki komşu ülkeler arasındaki ilişkiler iyi ve devam ediyor."

Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Safin Dizayi açıklamsının sonunda şunları kaydetti: "Bağdat'la yaşanan sorun sadece maaşların ödenmesi sorunu değil, anayasanın uygulanmaması ve Kürdistan Bölgesi haklarının gözetilmemesi sorunudur. Ne yazık ki Bağdat'ta kötü bir siyasi temsil ortaya çıktı ve Kürdistan Bölgesi'nin anayasal haklarına karşıt hareket ediyorlar. “