Doğu Kürdistan, Kürt siyasi tutuklu idam tehditi ile karşı karşıya iki gün içinde idam edilebilir

Kürt siyasi tutuklu Ramîn Husên Penahî idam tehditi ile karşı karşıya. Penahî’nin ailesi İran rejiminin bir kaç gün içerisinde oğullarını idam edeceğini belriterek yardım çağrısında bulundu.

Doğu Kürdistan, Kürt siyasi tutuklu idam tehditi ile karşı karşıya iki gün içinde idam edilebilir

Kürt siyasi tutuklu  Ramîn Husên Penahî  idam tehditi ile karşı karşıya. Penahî’nin ailesi İran rejiminin bir kaç gün içerisinde oğullarını idam edeceğini belriterek yardım çağrısında bulundu.

2017 yılında Sine kırsalında İran pastarları ile girilen bir çatışmada yaralı ele geçen Doğu Kürdistanlı Peşmerge Ramîn Husên Penahî’ye idam cezası verilmişti.  

Hengaw İnsan Hakları Örgütü’nün sitesinde  yer alan habere Ramîn Husên Penahî’nin bu sabah idam edilmek üzere Sine’de tutulduğu cezaevinden alındığı  bildirildi.  

Ramîn’in kardeşi Emced Husên Penahî kişisel Facebook hesabında yaptığı açıklamada kardeşinin iki gün içerisinde idam edileceğini söyledi.  

Komela Peşmergesi olan Ramîn Husên Penahî, geçtiğimiz yıl Sine kenti kırsalında İran güvenlik güçleri ile girilen çatışmada yaralı olarak ele geçmişti. Mahkemeye çıkarılan Ramîn Husên Penahî, “Allah’a karşı gelmek ve silahlı örgüte üye olmaktan” idam cezasına çarptırılmıştı.