Doğu Kürdistan ve İran'da öğretmenler greve gitti

Doğu Kürdistan ve İran'ın çeşitli kentlerinde yüzlerce öğretmen, maaşların düşük olması, tayinlerin durdurulması, öğrenci harçlarının yüksek olmasını protesto etmek maksadıyla grev başlattı.

Doğu Kürdistan ve İran'da öğretmenler greve gitti

Doğu Kürdistan ve  İran'ın çeşitli kentlerinde yüzlerce öğretmen, maaşların düşük olması, tayinlerin durdurulması, öğrenci harçlarının yüksek olmasını protesto etmek maksadıyla grev başlattı.

Edinilen bilgilere göre Doğu Kürdistan’ın Kirmaşan, Îlam, Bane, Urmiye, Sine, Merîwan, Pawe, Mahabad, Bîcar kentleri ile İran’ın İsfahan, Kereç, Ahvaz  ve Mazenderan kentlerinde yüzlerce eğitimci, okullarındaki öğretmenler odasında,  "Maaşlarımız iyileştirilsin", "Öğretmenlerin genel grevi" gibi pankartlar açtı.

Öğretmenler Birliği'nin sosyal medyada "Öğretmenlerin genel grevi"  sloganıyla dün başlayan eylemin bugün de devam etmesi bekleniyor.

Öte yandan, reformist muhalif lider Mir Hüseyin Musevi'ye yakınlığıyla  bilinen "Kaleme" haber sitesine göre, Tahran'da hapishanede tutuklu bulunan İnsan  Hakları Savunucuları Merkezi Başkan Yardımcısı Nergis Muhammedi, öğretmenlerin  eylemine yazılı mesajla destek verdi.

Muhammedi, "Bu toprakların çocukları 'özgürlüğü' öğretmenlerinden  öğrenirler. Öğretmenlerin özgürlüğü ise onların ifade özgürlüğündedir. 'Sulh' ve  'mutluluğu' da öğretmenlerinden öğrenirler. Öğretmenlerin mutluluğuysa insan gibi  yaşayabilmelerindedir." ifadelerini kullandı.