'Dolarda kâbus geri dönüyor, 7,20 ihtimali yeniden belirdi'

'Dolarda kâbus geri dönüyor, 7,20 ihtimali yeniden belirdi'

Dolar/TL’de Merkez Bankası’nın 425 baz puanlık faiz indirimi sonrası başlayan düşüş Arjantin’de baş gösteren siyasi ve ekonomik çalkantı ile tekrar yükseliş trendine girdi.

Arjantin’de yapılan ön seçimlerden muhalefetin zaferle çıkması piyasalarda dengeleri bozdu.

Daha önceki analizinde piyasanun 6,20, kamunun 4,75 dediğini söyleyen Avrasya Yatırım Stratejisti Evren Devrim Zelyut, “Dolarda kâbus geri dönüyor” yorumunu yapıyor.

Dolarda yükseliş için 5,63 seviyesinin kırılması gerektiğini söyleyen ekonomist, kurdaki yumuşak sürecin bir müddet sonra değişeceğini öngörüyor.

16 Ağustos Cuma günü açıklanan Sanayi Üretimi verilerinin yüzde 3,9 oranında azalması ve iş gücü verilerindeki olumsuz taboya dikkat çeken Zelyut, kurda 7,20 gibi eski rekor seviyelerin olabileceği ihtimalinin yeniden belirdiğini kaydediyor.

Kısa vadede işsizliğin alım gücünün düşmesi anlamına geleceğini belirten Zelyut, enflasyonun da çift hanede kalması nedeniyle önümüzdeki dönemde faizlerin ve kurun yukarı doğru gideceğini ifa ediyor.

“Türkiye’deki yapısal bozukluk, kuru eninde sonunda yukarı çekecektir” diyen analist, ABD’den gelecek küresel durgunluk hareketinin de ekonomide darbeye yol açacağını ve faizlerle kurda yükselişi tetikleyeceğini söylüyor.

Zelyut’a göre, hem içeride hem de dışarıdaki rüzgârlar sonbaharın bitimi ve kışa doğru fırtınaya dönüşebilir.