DSG, Haseke’de hayatını kaybeden 11 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı

DSG, Haseke’de Sinaa Cezaevi’ne dönük saldırının ardından başlatılan operasyonda hayatını kaybeden 11 üyesinin kimliğini açıkladı.

DSG, Haseke’de hayatını kaybeden 11 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), 22 Ocak’ta IŞİD’lilerin Haseke’deki Geweran Mahallesi’nde bulunan  Sinaa Cezaevi’ne dönük saldırısının ardından başlatılan operasyonda hayatını kaybeden 11 üyesinin kimliğini kamuoyu ile paylaştı.

DSG Basın İrtibat Merkezi’nin resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre, hayatını kaybeden DSG üyelerinin kimlik bilgileri şöyle:

“Awaz Urmiye” kod adlı Halep doğumlu Nesrin Ahmed

“Cemal Xurxuri” kod adlı Kobani doğumlu Cemal Oso

“Ehmed” kod adlı Haseke doğumlu Ehmed El Nasir

“Enes Haseke” kod adlı Haseke doğumlu Sufyan El Ahmed

“Ayaz” kod adlı Derik doğumlu Ayaz Eli

“Tolhildan Faraşîn” kod adlı Kobani doğumlu Osman Osman

“Hisên” kod adlı Amude doğumlu Hisên Hesen

“Ednan” kod adlı Haseke doğumlu Ednan El Ibêd

“Ûmran” kod adlı Dirbesiye doğumlu Ûmran Xilêf

Amude doğumlu Lûey Hisên

“Mîtan Qamişlo” kod adlı Kamışlo doğumlu Mihemed Ehmed

DSG, kontrolü tamamen ele aldığını açıklamıştı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) İletişim Merkezi, DSG’nin Haseke'de hapishanenin kontrolünü tamamen ele aldığını duyurmuş, DSG Medya Sorumlusu Ferhat Şami konuya ilişkin açıklama yapmıştı.

Şami, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada operasyon sonucu hapishanede kontrolü tamamen ele aldıklarını, IŞİD’lilerin tamamının teslim olduğunu açıklamıştı.

DSG Basın İrtibat Merkezi ayrıca yaptığı açıklamada ve dağıttığı görüntülerde, çok sayıda IŞİD’linin teslim olduğunu belirtmişti.

Açıklama yapan DSG, “Güçlerimiz, cezaevindeki çatışmalara katılan çok sayıda IŞİD çetesini teslim olmaya mecbur kıldı. Bu temelde, güçlerimiz cezaevi koğuşlarına baskınlar gerçekleştirdi. Bu baskınlar sonucu, birçok çete üyesi güçlerimize teslim oldu. Güçlerimiz, teslim olan DAİŞ çete üyelerini güvenli olan bölgeye götürdü” ifadelerine yer vermişti.

Gizlenen IŞİD’liler tespit edildi

Bugün ise DSG Basın İrtibat Merkezi, IŞİD ayaklanmasından sonra dün kontrolün sağlandığı Haseke’deki Sinaa Cezaevi’nde, hücrelere gizlenmiş bir grup IŞİD’linin tespit edildiğini duyurdu.

70 ila 90 kişi arasında oldukları tahmin edilen söz konusu grubun arama-tarama faaliyeti sırasında fark edildiğini ifade eden DSG, teslim ol çağrısında bulundu.

DSG, son gelişmeyle ilgili yazılı bir açıklama yaparak şu ifadelere yer verdi:

“Güçlerimiz Sinaa Cezaevi’ni kontrol altına alıp, tutuklu 3 bin 500 çeteyi teslim adlıktan sonra, çetelerin sıkıştığı hücrelere dönük arama operasyonu başlattı. Bu operasyon sonucunda çetelerin cezaevinin kuzeyindeki hücrelere sıkıştığı ortaya çıktı.

Güçlerimiz sayısı 60 ila 90 arasında olan çetelere teslim olma çağrısı yapıyor. Çetelerin çağrılara yanıt vermemesi durumunda güçlerimiz istendiği gibi hareket edecektir.”