DSG Hol Kampı’nda operasyon başlattı

Rojava’da Demokratik Suriye Güçleri (DSG) bugün, binlerce IŞİD’li aile üyesini barındıran Hol Kampı’nda yeni bir IŞİD karşıtı operasyon başlattığını duyurdu.

DSG Hol Kampı’nda operasyon başlattı

Operasyonla ilgili DSG tarafından yapılan açıklamada, “Yeni operasyon, terör grubunun zor insani koşullardan ve ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin Türk işgali ve çetelerinin saldırılarına karşı koyma konusundaki meşguliyetinden yararlanarak kampta faaliyetlerini artırmasına yanıt olarak düzenlendi” ifadeleri yer aldı.

Operasyonun başladığı duyurulan açıklamada "Suriye rejimi destekli çetelerin saldırıları" ifadeleri de kullanıldı.

Operasyon Rojava iç güvenlik güçleri, Demokratik Suriye Güçleri ve IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon tarafından yürütüyor.

Operasyonun amacı, "IŞİD terör hücrelerinin takip edilmesi, kalelerinin ortadan kaldırılması, terör faaliyetlerine, saldırılara ve özellikle çocuklar arasında aşırıcı ideolojilerin yayılmasına karışan kişilerin yakalanması" olarak açıklandı.

Hol Kampı’nda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 45 bini aşkın kişi bulunuyor. Kamp sakinleri dünyanın dört bir yanından gelmiş kişilerden oluşsa da bunların çoğunluğunu Suriyeliler (21 bin 633) ve Iraklılar (17 bin 022) oluşturuyor.

Aralık ayı sonlarında DSG, kampta üst düzey bir IŞİD yetkilisinin öldürüldüğünü duyurmuştu.