DSG ile Arap aşiretleri çatışmalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 71’e yükseldi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), DSG ve Arap aşiretleri arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısı 71’e yükseldiğini bildirdi.

DSG ile Arap aşiretleri çatışmalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 71’e yükseldi

27 Ağustos’tan bu yana Demokratik Suriye Güçleri (DSG), tarafından Deyrezzor Askeri Konseyi’nin komutanı “Ebu Xewla” ismiyle tanınan Ahmed El Xebil’in tutuklanması sonucu iki taraf arasında çatışmalar yaşanıyor.

El Xebil’le yönelik uyuşturucu madde ticaretine karıştığı, güvenlik durumunu kötü yönettiği ve Suriye rejimiyle ilişkide bulunduğu suçlamaları yapıldı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), El Xebil’in tutuklanmasıyla başlayan gerginlik ve çatışmalarda şimdiye kadar çoğunluğu DSG savaşçısı 71 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. Hayatını kaybedenler arasında 9 sivilin de olduğu kaydedildi.

Geçtiğimiz cumartesi günü ABD’li yetkililer, DSG ve Arap aşiretleriyle bir toplantı yaparak, şiddetin bir an önce azaltılması çağrısında bulunmuş, dış güçlerin Deyrezzor’u karıştırabileceği uyarısı yapmıştı.

Suriye’nin kuzeyinde bulunan Türkiye destekli güçler de DSG kontrolündeki bölgelere saldırıda bulunarak, Deyrezzor’daki gruplara destek verdiklerini bildirmişti.

Öte yandan DSG ise Arap aşiretleriyle hiçbir sorunlarının olmadığını ve ilişkilerinin sürdüğü mesajını vermişti.