CHP’li Özel’den ‘adaylık’ yanıtı: Kılıçdaroğlu ile yarışabilirim

CHP Grup Başkanı Özel, CHP genel başkanlığı için Kılıçdaroğlu ile yarışabileceğini söyledi. Özel, "Bu işin sonunda bir adaylık olursa da o özgüvenim, inancım, kararlılığım var" dedi.

CHP’li Özel’den ‘adaylık’ yanıtı: Kılıçdaroğlu ile yarışabilirim

Halk TV'ye konuşan Özel, partisinde CHP Genel Başkanlığı seçimleri hakkında, "Ben burada adayım desem hem partiye, hem kamuoyuna hem de birlikte yol yürüdüğümüz insanlara ve başta genel başkana karşı şu anda bunu buradan açıklamak doğru olmaz. Süreci tamamlayacağım, tutum belgesini açıklayacağız. Bir eş zamanlılıkla belki bir basın toplantısıyla, belki kadrolarımızla birlikte” diye konuştu.

Özel, “Önce tutum belgemizi kamuoyu ile paylaşacağız. Daha sonra aday olacağımız sırada, önceden benim sözüm var. Önce aileme, sonra genel başkana haber vereceğim. Yani genel başkan televizyondan duymayacak. Ondan sonra da kurultayla ilgili gerekli süreci başlatacağız” ifadelerini kullandı.

28 Mayıs'taki seçimlerin ardından partisinin özeleştiri yapmamasını “büyük bir haksızlık” olarak gördüğünü kaydeden Özel, şöyle devam etti:

“Partimizin bir yenilenme, değişim meselesine geçmemesinin seçmeni kaybettiğini gördüm. Partide de, ülkede de işlerin iyi gitmediğini gördüm. Orada sorumluluk üstlenebilirim dedim. Yaşadığımız süreç beni adaylığa o günden daha fazla yaklaştırdı. Bu işin sonunda bir adaylık olursa da o özgüvenim, inancım, kararlılığım var. Adaylık noktasında kem küm ediyor değilim ama bir süreç var ve tamamlanması gerekiyor.

Görüşmemiz gereken herkesle görüşüyoruz. Başta genel başkanımız, partimizin kadrolarını asla incitmemeye, üzmemeye çalışıyoruz. İnsan baba evini yakıp yıkmaz, bazıları benim yaptığım görevleri yapıp partiden gitti. Yenmek, yenilmek değil. Biz kurultayda Kemal Bey ile yarışabiliriz. Bu hainlik değildir. Bazıları diyor ki ‘Kemal beye ihanet mi ediyorsun?’ Kemal Bey'in başarısı için bir şeyleri eksik yapmak ihanettir, ben yapmadım. Kemal Bey'in başarısı için, en yakını kimse en yakını kadar inandım.

Perinaz Mahpeyker Yaman’ın Kılıçdarolu’na danışman olarak atanmasına ilişkin soruya yanıt veren Özgür Özel, "Kabul edilemez bir hata var ve bu çok büyük bir yapısal soruna denk geliyor. Kayıt dışı siyaseti reddediyorum. Siyaset seçilmişlerle yapılır. Demokrasi seçilmişlerin ülkeyi yönetmesi, kurumları, kurulları yönetmesidir" ifadelerini kullandı.