Ronaldo hayranı iki Kürt hacı adayı umre yerine maça gidince tutuklandı

Umre görevini yerine getirmek için Mekke’ye giden iki Kürt iş adamı “gelmişken bir de Cristiano Ronaldo’yu izleyelim” diyerek maça gitmek istedi ancak Suudi Arabistan polisi tarafından gözaltına alındı.

Ronaldo hayranı iki Kürt hacı adayı umre yerine maça gidince tutuklandı

Geçtiğimiz ay Kürdistan Bölgesi’nden umre ziyaretine giden iki Kürt iki Kürt iş insanı, Hac kafilesinden ayrılıp maça gidince Suudi polisi tarafından yakalandı.

Yaşanan olay hakkında Rûdaw haber ajansına  konuşan Kürdistan Bölgesi Hac ve Umre İşleri Genel Müdürü Şeyh Niyaz Nakişbendi, Mekke’ye tur düzenleyen şirket sahibi iki Kürt iş adamının umre görevi için gittiği Mekke’de gözaltına alındığını doğruladı.

Kürt iş adamlarının Ağustos’un başında Suudi Arabistan’a ziyarette gittiklerini ifade eden Nakişbendi, “Salar ve Sabah adındaki vatandaşlarımız maç izlemek için Suudi Arabistan'daki Taif kentine gitmiş. Amaçları Ronaldo’yu görmekmiş ancak belirttiklerine göre o sırada Suudi yetkililer de maçı izlemek için stadyumda bulunuyormuş. Haliyle fotoğraf çekilmesine izin verilmiyor. Bu iki vatandaş maçın ve trübündeki yetkililerin fotoğraflarını çektiği için güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınıyor” dedi.

Bugün Cidde'de Irak Konsolosuyla telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktaran Nakişbendi, “Taif Genel Sekreteri bu kişilerin serbest bırakılması yönünde karar çıkardı. Bırakılmaları için yalnızca bazı idari prosedürler kaldı. Yakında Kürdistan’a geri gönderecekler” diye konuştu.