Erdoğan'dan Kürt sorunu çıkışı: 'Böyle bir sorun yok, biz bu işi çoktan çözdük bitirdik'

Erdoğan, “Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur… Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik. Eğer birliğe, beraberliğe, kardeşliğe inananlar varsa buyursunlar hep beraber yola devam edelim” dedi.

Erdoğan'dan Kürt sorunu çıkışı: 'Böyle bir sorun yok, biz bu işi çoktan çözdük bitirdik'

HABER MERKEZİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinin son gününde New York’taki Türkevi’nde gazetecilerle bir araya geldi.

Erdoğan’ın gündeminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Van Milletvekili Sezai Temelli’nin gündeme getirdiği Kürt sorunu açıklaması vardı.

Daha önce de Türkiye’de Kürt sorununun olmadığını savunan Erdoğan, ‘Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik’ diyerek şunları söyledi:

“Hayırlı olsun. Bu konuyla eğer biz meşgul olursak yazık olur. Yani İmralı mıdır, değil midir, onların sorunu. Varsın onlar bu şekilde yola devam etsinler; yani HDP midir, şu mudur, bu mudur… Biz diyoruz ki bu ülkede şu anda Cumhur İttifakı bu işin tek çözüm noktasıdır ve Cumhur İttifakı olarak da biz bu çözümün mücadelesini sürdürüyoruz. Çünkü bizim şu anda kitabımızda birlik var, beraberlik var, kardeşlik var ve bununla da bu yolda devam ediyoruz. “Yok Kürt sorununu çözmektir, yok şudur, yok budur…” Türkiye’de böyle bir sorun yok. Biz bu işi çoktan çözdük, aştık, bitirdik. Eğer birliğe, beraberliğe, kardeşliğe inananlar varsa buyursunlar hep beraber yola devam edelim.”

Açıklamasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Bir defa KHK ile ilgili “Ben bu işi çözeceğim” diyen kim? Ana muhalefetin başındaki zat. Sen ne zamandan beri yargı oldun? Bu yargının konusu. Bununla ilgili adımı yargı atar. Sana ne oluyor? Kim sana bu yetkiyi verdi? Velev ki iktidar olsan -böyle bir şansın var mı, yok mu o da ayrı- yargının yetkilerini elinden sen nasıl alıyorsun? Öyle bir şey var mı? Şu anda bunlar tamamen yargının kontrolü altında olan, yargının iradesinde olan bir konu. Adam öyle atıyor ki bazıları da buna inanıyor. Bunu kabullenmek asla mümkün değil. KHK ile ilgili konularda zaten zaman zaman yargıda bu gelişmeleri takip eden, kontrol eden bazı kararları da kesinlikle görüyoruz.”