Erdoğan'dan Rojava'ya yeni operasyon sinyali! Yeni harekatlara başlayacağız

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye sınırımızda oluşturmaya başladığımız güvenlik koridorunun eksiklerini tamamlamayla ilgili hazırlıklarımız biter bitmez yeni harekatlara başlayacağız" açıklamasında bulundu.

Erdoğan'dan Rojava'ya yeni operasyon sinyali! Yeni harekatlara başlayacağız

Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından toplantının içeriği ve gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Rusya-Ukrayna savaşı bir kez daha göstermiştir ki kendi vizyonu, hedefi, projesi bulunmayan ülkelerin işi çok zordur” dedi.

Rojava’ya olası bir operasyon

Kürdistan Bölgesi sınırlarında PKK’ye yönelik askeri operasyonların sürdüğünü belirten Erdoğan, Rojava’ya yönelik olası bir operasyona ilişkin ise, “Suriye sınırımızda oluşturmaya başladığımız güvenlik koridorunun eksiklerini tamamlamayla ilgili hazırlıklarımız biter bitmez orada da yeni harekatlara başlayacağız" açıklamasını yaptı.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği

Yarın İspanya'da düzenlenecek olan ve İsveç ile Finlandiya’nın üyeliğinin görüşüleceği NATO Zirvesi'ne katılacağını açıklayan Erdoğan, "PKK, YPG, FETÖ gibi konularda sergilenen riyakarlıkları muhataplarımızın yüzüne belgeleri, bilgileri ile ifade edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Asgari ücre zammı

Toplu açılış töreni vesilesiyle 11 Haziran'da Van'a gittiğini hatırlatan Erdoğan, “Vanlı kardeşlerimizle hasret giderirken bölgenin lokomotif şehrini gelecekte daha ileriye nasıl taşıyacağımızın ahitleşmesini de yaptık” diye konuştu.

Asgari ücret tartışmalarına da değinen Erdoğan, Çalışma Bakanı ile Asgari Ücret Tespit Komisyonunun bir araya gelerek, çalışmalarını biteceğini ve NATO Zirvesi dönüşünde kararı paylaşacağını söyledi.

Erdoğan, “Asgari ücret artışı yapılırken Bakanlığımız, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir.

Enflasyon rakamları

Enflasyon konusunda vatandaştan sabır beklediklerini belirten Erdoğan, Şubat-Mart 2023'ü işaret ederek, " Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir. Enflasyonu makul ve daha aşağı indireceğimiz seviyeye çekmiş olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı maaşının 140 bin TL'ye çıkarılacağına yönelik de Erdoğan, TBMM'ye çağrıda bulunarak, "Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkarılmasını talep ediyorum" dedi.

Erdoğan ayrıca, Adana'da 2 kuyuda yüksek kaliteli petrol bulduklarını söyledi.