'Biden, AKP'yi yeni bir çözüm süreci için zorluyor'

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır çıkarmasının ardından, Biden yönetiminin AKP'yi yeni bir Kürt açılımı yapmaya zorladığı yorumları yapılıyor.

'Biden, AKP'yi yeni bir çözüm süreci için zorluyor'

Kulislerde, AKP'nin 'terörle mücadele ile eşgüdümlü yürütülecek bir çözüm süreci' hazırlığı içinde olduğu yorumları yapılıyor.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, AKP'nin Cumhur İttifakı politikaları yüzünden Kürt seçmenden koptuğu konuşulurken, terörle mücadelenin sürdüğü, küskün Kürt seçmenin de yeniden AKP çatısı altında toplanabileceği bir formül üzerinde çalışıldığı belirtiliyor.

Habere göre, AKP’de, “2023 seçimlerinde partinin Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinden oy alamaması halinde, Cumhur İttifakı’nın sahada kaybedebileceği” hesaplanıyor. Erdoğan’ın da bu nedenle ilk ziyaretlerini doğu illerine gerçekleştirdiğinin altı çiziliyor. Partide, Cumhur İttifakı ile birlikte ortaya konulan politikaların “AKP’yi Kürt seçmenlerden uzaklaştırdığı” yorumları da yapılıyor. Erdoğan’ın ise şimdiki hamlesinin, “AKP’ye küsen Kürt seçmenleri yeniden partisiyle barıştırmak olduğuna” dikkat çekiliyor. Ancak Erdoğan’ın, “bu hamleyi yaparken, asla terörle mücadeleden vazgeçmeyeceğinin” de altı çiziliyor. Erdoğan’ın en önemli işareti de “Diyarbakır ziyareti ile verdiğine” dikkat çekiliyor. 

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz