Goran yöneticisi: PKK'nin Kürdistan Bölgesi'nden çıkması gerekir

Goran Hareketi yöneticilerinden Baqî Mihemed Babale, PKK’nin Türkiye devletine Kürdistan’ı işgal etmesi için bahane sunduğunu bundan dolayı Kürdistan Bölgesi’nden çıkması gerektiğini söyledi.

Goran yöneticisi: PKK'nin Kürdistan Bölgesi'nden çıkması gerekir
PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ndeki varlığına ilişkin Basnews’e konuşan Goran Hareketi Genel Kurul üyesi Baqî Mihemed Babale “PKK’nin kendini gözden geçirmesi gerekiyor. Yürüttüğü savaş Kürdistan Bölgesi’nin yakasını yapışmış durumda. Kürdistan Bölgesi topraklarından çıkması gerekiyor. Eğer PKK Kürdistan’ın çıkarlarını koruyorsa bu talebimizi yerine getirmeli” dedi.  
 
Baqî Mihemed Babale, PKK’nin Türkiye devletine bahane verdiğini ve bu yüzden Kürdistan Bölgesi topraklarının işgal edildiğini bu nedenle PKK’nin savaşını Kuzey Kürdistan’a taşıması gerektiğinin altını çizdi.  
 
Goran Hareketi Genel Kurul üyesi Baqî Mihemed Babale artık Süleymaniye’yi kendi çıkarları için kalkan olarak kullanması döneminin geçtiğini belirterek, “Elbette bazı kesimler Süleymaniye’de PKK’yi destekledi ve bedelini ağır bir şekilde ödedi” ifadelerini kullandı.
 

 

Basnews