DSG ile silahlı gruplar arasında çatışmaların yaşandığı Minbic kırsalında silahlar şimdilik sustu!

1 Eylül’den beri Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ile silahlı gruplar arasında silahlı çatışmaların yaşandığı Minbic kırsalında silahlar şimdili sustu. Ancak gerginliğin devam ettiği bölgede çatışmaların yeniden başlaması bekleniyor.

DSG ile silahlı gruplar arasında çatışmaların yaşandığı Minbic kırsalında silahlar şimdilik sustu!

Minbic'te yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre kent merkezinde durum şu ana kadar normal seyrediyor.

Minbic'in kuzeyi ve batısında yaşanan çatışmalar günlük hayata ve piyasa hareketlerine yansımadı.

Minbicli Kürt avukat Mahir Ebas, bölgedeki durumu yakından takip ediyor. Rûdaw'a konuşan Ebas silahlı grupların saldırılarının çatışma hattındaki köyleri etkilediğini söyledi. Ebas Minbic merkezde durumun ise sakin olduğu bilgisini verdi.

"Silahlı gruplar DSG'nin Deyrezor'daki durumundan yararlanmak istedi"

Mahir Ebas şöyle devam etti:

"Çatışma bölgelerinde yaşayan bazı silahlı gruplar, DSG'nin Deyrezor'daki çatışmalı durumundan yararlanmak istedi. Bu gruplar Mixlilye, Arab Hasan, Dadad, Toxan, Seyad ve Candeliye köylerine saldırdı. Bu köyler Minbic'in güneybatı kesiminde yer alıyor. Saldırılar nedeniyle köylüler evlerini terk etmek zorunda kaldı. Daha sonra malları çalındı. Çok sayıda sivil yaralandı, evleri hasar gördü, çok acı çektiler. Ancak Minbic merkezde durum sakin kaldı ve Minbic halkı günlük hayatına devam etti."

Silahlı gruplar Minbic'te 15 köye saldırdı

1 Eylül'den bu yana silahlı gruplar Minbic’in köylerine saldırı başlatmıştı. Minbic'in 10 kilometre kuzeyindeki On Dadat köyünden şehrin 30 kilometre batısındaki Kur Huyok ve Yaşlı köylerine kadar olan alanda çatışmalar sürdü.

Demokratik Suriye Güçleri'nin (SDG) resmi açıklamasına göre, saldırılarda 53 silahlı grup mensubu öldürüldü, 127 kişi de yaralandı.

Açıklamada, ayrıca çatışmalarda Suriye ordusuna mensub bir askerin de öldürüldüğü, 4 askerin ise yaralandığı kaydedildi.

Çatışmalarda 5 sivilin hayatını kaybettiğini 4 sivilin de yaralandığını kaydeden DSG, kendilerinden de 3 savaşçının hayatını kaybettiğini, 6 savaşçının yaralandığını duyurdu.