DSG komutanı: Operasyonun ilk aşaması başarı ile tamamlandı

 DSG komutanı: Operasyonun ilk aşaması başarı ile tamamlandı

DSG komutanlarından Adnan Efrin, Deyrezor kırsalında IŞİD’in uyuyan hücrelerine düzenledikleri operasyonun ikinci aşamasına geçtiklerini, şu ana kadar 67 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG), Deyrezor kırsalında Uluslararası Koalisyonun desteği ile IŞİD hücrelerine yönelik başlattığı “Terörü Bitirme Hamlesi” devam ediyor.

Rûdaw bültenine konuk olan DSG Deyrezor Operesyon Gücü komutanlarından Adnan Efrin, Deyrezor’un kuzeydoğusunda Irak-Suriye sınır hattında sürdüren operasyonun ilk aşamasının başarı ile tamamlandığını ve ikinci aşamaya geçildiği bilgisini paylaştı.

Operasyonun sahra bir bölgede gerçekleştirildiğini, IŞİD hücrelerinin burada saklanarak saldırılarını organize ettiğini vurgulayan Efrin, “Şu ana kadar 4 tünelleri bulunup imha edildi. Bu bölgede saklanan çeteler sadece bir deva mukavemede bulundular ancak onda da başarılı olamadılar. 120 kilometre uzunluğunda, 60 kilometre genişliğinde bir alanda bulunan tüm çete unsurları temizlendi. 12 çete ile birlikte örgüte destek veren şüpheliler de dahil 87 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda silah ve mühimmat ile patlayıcıya el konuldu” dedi.

Operasyonun üçüncü aşamasında biraz daha kalabalık yerleşim birimlerini tarayacaklarını kaydeden Adnan Efrin, “Operasyona Uluslararası Koalisyon güçleri de havadan destek veriyor. Aramızda çok iyi bir koordine var. Havadan savaşçıların güvenliği an be an sağlıyorlar. Kadın ve komando birlikleri de dahil 5 binden fazla savaşçı operasyona katılıyor” diye konuştu.

Şu ana kadar ciddi bir direnişle karşılaşmadıklarını ifade eden DSG Komutanı Efrin, şu ana kadar herhangi bir kayıp vermediklerini, operasyonun planlandığı gibi ilerlediğini aktardı.

IŞİD hücrelerinin ençok Deyrezor kırsalında saldırılar düzenlediğine dikkat çeken Efrin, Irak-Suriye sınırının güvenliği konusunda Irak ordusu ile aralarında koordine olduğunu söyledi.

DSG, Mart 2019’da IŞİD’in Suriye’deki son kalesi olan Bağoz kasabasını da kontrol ettikten sonra örgütün işgal ettiği topraklardaki halifeliği sona ermişti.

Rudaw