DSG: 'Türk devletinin saldırıları yanıtsız kalmayacak'

TSK ve Türkiye destekli silahlı grupların son dönemde Rojava’ya yönelik bombardımanlarına sert tepki gösteren DSG, “Türk devletinin vahşi saldırılarına karşı mücadele edeceğiz. Komutan ve savaşçılarımızın şehit edilmesi yanıtsız kalmayacak” açıklamasını yaptı.

DSG: 'Türk devletinin saldırıları yanıtsız kalmayacak'

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türkiye destekli grupların Rojava’daki bazı bölgelere, Halk Savunma Birlikleri (YPG) üyelerine ve son olarak da kendilerine bağlı Til Temir Askeri Meclisi bürosuna yönelik bombardımanına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Türkiye’ye ait silahlı insansız hava araçlarının 19 Ağustos günü gerçekleştirdiği bombardımanda YPG komutanlarından Rênas Roj’un aracının hedef alındığı, aynı gün Til Temir Askeri Meclisi Bürosu’na da hava saldırısı gerçekleştirildiği ve bu saldırılarda Renas Roj ile YPJ Konsey üyesi, DSG üyesi Sosin Bîrhat ile bazı YPG’lilerin hayatını kaybettiği bilgisine yer verilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyunun da bildiği gibi Türk devletinin Serêkaniyê ve Til Ebiyadê’ye yönelik işgal saldırısından sonra ABD ve Rusya’nın güvencesiyle bir ateşkes süreci gündeme geldi. Ancak Türk devleti hiçbir zaman ateşkese bağlı kalmadı ve her şekilde halkımıza dönük saldırılarına devam etti. Geçtiğimiz günlerde bir kez daha keşif uçaklarıyla Kobani’de bir sivil aracı hedef aldılar. Bir haftadan fazladır Şehba, Eyn İsa ve Zirgan’a yönelik saldırılarında Zirgan’da bir kadın şehit düştü, 16 yaşında bir sivil yaralandı.”

Açıklamada, “QSD olarak, ilk günden bu yana nasıl halkımızı ve diğer halkları DAİŞ teröründen koruyup DAİŞ’ten temizlediysek, Türk devletinin işgaline karşı tarihi direnişler sergilediysek, bugünden sonra da demirden olan irademizle işgale karşı sessiz kalmayacak ve Türk devletinin vahşi saldırılarına karşı mücadele edeceğiz. Komutan ve savaşçılarımızın şehit edilmesi cevapsız kalmayacaktır” denildi.

“Rusya ve ABD gibi garantör devletlerin sessizliği ve tutumlarını belirlememesi Türk devletine bölgeye ve sivillere dönük saldırılarını arttırması için cesaret veriyor” sözlerine yer verilen açıklamada, her iki ülkeye de “tutum sergileme” çağrısında bulunuldu.