DSG'den açıklama: Güçlerimiz yeniden konuşlandırıldı

Demokratik Suriye Güçleri'nden (DSG) yapılan bir açıklamada, güçlerinin sınırdan çekilerek yeniden konuşlandırıldığı dile getirildi.

DSG'den açıklama: Güçlerimiz yeniden konuşlandırıldı

Demokratik Suriye Güçleri'nden (DSG) yapılan bir açıklamada, güçlerinin sınırdan çekilerek yeniden konuşlandırıldığı dile getirildi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Soçi Mutabakatı kapsamında güçlerinin sınırdan uzak bir yere konuşlandırma işleminin sonuçlandığını açıkladı.

DSG tarafından yapılan açıklamada Rusya ile yürütülen kapsamlı görüşmelerin ardından DSG güçlerinin sınırdan uzak bir yere yeniden konuşlandırıldığı, sınırlara yalnızca merkezi hükümetin sınır kuvvetlerinin konuşlandırıldığı dile getirildi.

DSG açıklamasında kendilerinin üzerine düşeni yaptıkları dile getirilerek, Rusya'dan sorumluluklarının gereğini yerine getirme çağrısında bulunuldu.

Türkiye'nin ABD ve Rusya ile gerçekleştirdiği iki ayrı mutabakata rağmen, Rojava'da DSG'ye yönelik saldırıların sona erdirilmediği son zamanlarda sık sık basına yansıyor.

DSG Basın Merkezi tarafından paylaşılan açıklama:

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine saldırısını durdurmak amaçlı 22 Ekim 2019 tarihli Soçi Mutabakatı'nın bazı maddeleri üzerine yaptığımız itirazların ardından Rusya Federasyonu ile gerçekleştirdiğimiz detaylı müzakereler sonucunda mutabakatı yerine getirme konusunda anlaşmaya vardık.

DSG, kan akmasını önlemek ve bölge sakinlerini Türk saldırılarından korumak için, anlaşma şartlarına uygun bir şekilde güçlerini Suriye'nin kuzeyi boyunca Türkiye-Suriye sınırından uzak bir yere yeniden konuşlandırmaktadır. Sınırdaki güçlerimiz merkezi hükümetin sınır kuvvetleri ile değiştirilmiştir.

Bölgeyi ve insanları koruma anlaşmamıza bağlı kalan Demokratik Suriye Güçleri olarak, Rusya Federasyonu'ndan sorumluluklarının gereğini yerine getirmesini ve Kuzey ve Doğu Suriye Özerk yönetimi ile Şam merkezi hükümeti arasında diyalog kanallarının açılmasını sağlamasını bekliyoruz.