DSG duyurdu: Deyrezor'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

DSG Deyrezor'da kontrolü altındaki bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan etti.

DSG duyurdu: Deyrezor'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Deyrezor Askeri Konseyi ve İç Güvenlik Güçleri bir süredir gerginlik yaşanan kontrolündeki bölgede 48 saat süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Ofisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yaşanan kirli planların ardından Deyrezor Askeri Konseyi ve İç Güvenlik Güçleri, Deyrezor bölgesinde 2 Eylül sabahı saat 05.00'ten itibaren 48 saat süreyle sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Güçlerimiz, sivillerin can ve mallarını paralı silahlı grupların vandalizminden korumaya ve sivillerin hareketleri içerisinde saklanmalarını engellemeye çalışmaktadır.”

Ne olmuştu?

Bölgedeki çatışmalar, Pazar akşamı Haseke’de düzenlenen operasyonda Deyrezor Askeri Meclisi Komutanı Ahmed Ebu Hewla'nın (Ahmed El Xebil) DSG tarafından tutuklanmasıyla patlak verdi. Deyrozor’daki Arap aşiretleri Hewla'nın tutuklanmasına karşı çıkarak DSG ile çatışmaya başladı.

Çatışmaların 5’inci gününde (dün) 11 DSG üyesi ile Deyrezor Askeri Meclisi üyesi 20 silahlı aşiret mensubu ve 3 sivilin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Bölgede gerginlik devam ederken IŞİD’e karşı Uluslararası Koalisyon’dan bir açıklama yapıldı.

“Birleşik Müşterek Görev Gücü - Doğal Kararlılık Operasyonu, IŞİD'in kalıcı yenilgisinde Demokratik Suriye Güçlerini destekleme kararlılığını bir kez daha teyit ediyor” denilen açıklamada, Suriye'nin kuzeydoğusundaki olayların yakından izlendiği kaydedildi.

Demokratik Suriye Meclisi Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed bugün yaptığı açıklamada, Deyrezor’daki çatışmaların İran ve Suriye kışkırtması olduğunu söyledi.