DSG'den IŞİD'in uyuyan hücrelerine yönelik operasyonlar: Onlarca örgüt üyesi yakalandı

DSG, farklı yer ve tarihlerde IŞİD'in hücre yapılanmasına yönelik operasyonlarda 25 örgüt üyesinin yakalandığını açıkladı.

DSG'den IŞİD'in uyuyan hücrelerine yönelik operasyonlar: Onlarca örgüt üyesi yakalandı

DSG, farklı yer ve tarihlerde IŞİD'in hücre yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 25 örgüt üyesinin yakalandığını açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, farklı yer ve tarihlerde IŞİD’in uyuyan hücrelerine yönelik operasyonlara ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, 15-22 Kasım 2019 tarihleri arasında Deyrezzor bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda 21 IŞİD’linin yakalandığı, saldırı girişiminde bulunan 2 IŞİD’linin de ölü ele geçirildiği belirtildi.

DSG Anti-Terör Birlikleri (YAT) tarafından 28 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda ise, Haseke’deki cezaevine yönelik bombalı saldırının sorumlusu olduğu belirtilen 2 IŞİD’linin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada örgütün tuttuğu kişilerden sorumlu olan Erkan Hüseyin (Mihemed Salih el-Eli) isimli IŞİD’li sorumlu ile Hol Kampı’nda gizlenerek Haseke’deki saldırıları düzenleyen örgüt üyesinin de yakalandığı kaydedildi.