DSG’den ‘Suriye-Türkiye planları’ uyarısı

DSG Askeri Konseyi, Suriye ile Türkiye arasında Rojava Özerk Yönetimi’ne karşı herhangi bir planın “Suriye'deki tüm bölgeler için olumsuz sonuçlara yol açacağı ve Suriye krizinin gelecekteki çözümünü engelleyeceği” konusunda uyarıda bulundu.

DSG’den ‘Suriye-Türkiye planları’ uyarısı

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Askeri Konseyi’nin olağan toplantısında “Suriye'deki güncel siyasi ve askeri gelişmeler” ele alındı.

"Yalnızca yeni bir başlangıç olur"

Toplantıda, Suriye ile Türkiye arasında bir normalleşme süreci başlatma girişimlerinin, “Suriye'deki insani ve siyasi durumu kötüleştirmek için yalnızca yeni bir başlangıç” olacağı belirtildi.

“Suriye'deki tüm bölgeler için olumsuz sonuçlara yol açar”

Suriye ile Türkiye arasındaki yakınlaşmaya dikkat çeken DSG Askeri Konseyi, Suriye’nin Türkiye’nin planlarına uymaya yönelik herhangi bir girişimin “Suriye'deki tüm bölgeler için olumsuz sonuçlara yol açacağı ve Suriye krizinin gelecekteki çözümünü engelleyeceği” konusunda uyarıda bulundu.

Türkiye ile IŞİD’in Rojava’ya yönelik saldırılarına dikkat çekilen toplantıda, gerginliğin daha fazla tırmanmaması için Fırat’ın batısında Rusya güçleriyle koordinasyonun artırılmasının önemine değinildi.

“Şam hükümetine bağlı partilerin nifak yaratma, bölgeyi istikrarsızlaştırma ve Rojava’da güvenliği baltalama çabalarının” kapsamlı bir şekilde ele alındığı toplantıda ilgili taraflara bu tür girişimlere derhal müdahale etmeleri ve karşı koymaları çağrısında bulunuldu.

IŞİD’in uyuyan hücrelerine dikkat çeken DSG Askeri Konseyi, bu hücrelerin tamamıyla ortadan kaldırılması için mücadeleye devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Koalisyon’la iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğini aktaran Askeri Konsey, bu iş birliğinin IŞİD’in yeniden dirilişini engellemek için önemli olduğunu belirtti.