Dilşad Şahab: Neçirvan Barzani, Kürdistan halkının gerçek temsilciliğini yapıyor

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şahab, “Kürdistan halkının gerçek temsilciliği, Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın uluslararası forum ve toplantılarda ortaya çıkan temsilciliktir” dedi.

Dilşad Şahab: Neçirvan Barzani, Kürdistan halkının gerçek temsilciliğini yapıyor

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in resmi daveti üzerine Bakü’ye gitti.

Bakü’ye giden heyette bulunan Kürdistan Bölgesi Başkanlığı Sözcüsü Dilşad Şahab, basın mensuplarının sorularına verdiği yanıtta, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin yabancı ülke yöneticileri yaptığı görüşmelerin Kürdistan Bölgesi’nin uluslararası konumunu güçlendirdiğini vurguladı.

Barzani ve Aliyev arasındaki görüşmenin başarılı geçtiğini belirten Şahab, Azerbaycan’ın Erbil’de başkonsolosluk açması konusunun yanı sıra Kürdistan Bölgesi dahil, Irak vatandaşlarına vize kolaylığı sağlanması konusunda ilerleme kaydedildiğine dikkat çekti.

“Ziyaret,  Kürdistan halkının çıkarları doğrultusunda sonuçlandı”

Görüşmenin Kürdistan Bölgesi ve Azerbaycan ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacağını belirterek ekonomi, ticaret, kültürel, turizm, enerji ve yatırım alanlarındaki iş birliğinin gelişeceğine dikkat çeken Dilşad Şahab, “Ziyaretin başarılı ve Kürdistan halkının çıkarları doğrultusunda sonuçlandığını Kürdistan halkına duyuruyoruz” dedi.

Kürdistan Bölgesi ile Azerbaycan ilişkilerindeki devamlılığın önemine dikkat çeken Şahab, Neçirvan Barzani’nin sadece Kürdistan Bölgesi’ni değil, Irak’ı da temsil ettiğini aktardı.

Neçirvan Barzani’nin Azerbaycan ziyaretinin halk nezdinde de karşılığı olacağını belirten Dilşad Şahab, “Burada yaşayan Kürt kardeşlerimiz, Azerbaycan’ın önemli bir parçasıdır ve halkların arasındaki kültürel benzerlikler ilişkilerin ilerlemesi açısından kolaylaştırıcı olacaktır” ifadesini kullandı.

“Neçirvan Barzani, Kürdistan halkının gerçek temsilciliğini yapıyor”

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin uluslararası toplantılardaki rolüne dikkat çeken Şahab, şunları ifade etti:

“Kürdistan halkının gerçek temsilciliği, Kürdistan Bölgesi Başkanı’nın uluslararası forum ve toplantılarda ortaya çıkan temsilciliktir. Buralardaki ilişkilerin her biri başlı başına bir etkiye sahip.”

“Kürdistan Bölgesi, Azerbaycan’ın bu tecrübelerinden yararlanmaya çalışıyor”

Kürdistan Bölgesi’nin Türkiye ve Azerbaycan’la olumlu ilişkilerinin olduğunu belirten Sözcü, “Azerbaycan, birçok yönden gelişen bir ülke. Kürdistan Bölgesi, Azerbaycan’ın bu tecrübelerinden yararlanmaya çalışıyor. Önemli konulardan bir tanesi de Azerbaycanlı yatırımcıların Kürdistan Bölgesi’nde yatırım yapmaya teşvik edilmesidir. Sayın Cumhurbaşkanı da (Aliyev) bunu oldukça olumlu karşıladı.” /Rudaw