Fransa Savunma Bakanı: Bölgesel konuları Neçirvan Barzani ile görüşüyorum

Fransa Savunma Bakanı Sébastien Lecornu, bölgesel ve Irak’ın egemenliği ile ilgili konuları Neçirvan Barzani ile görüşmekten mutluluk duyduğunu belirtti.

Fransa Savunma Bakanı: Bölgesel konuları Neçirvan Barzani ile görüşüyorum

Fransa Savunma Bakanı Sébastien Lecornu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda bölgesel konular ve Irak’ın egemenliği ile ilgili konuları Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Irak Savunma Bakanı Sabit Muhammed Abbas ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüşmekten mutluluk duyduğunu kaydetti.

“Mutluluk duyuyorum”

Söz konusu konuları bu isimlerle görüşmekten mutluluk duyduğunu belirten Sébastien Lecornu, şu ifadelere yer verdi:

“Bölgesel konular ve Irak’ın egemenliği ile ilgili konuları Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Irak Savunma Bakanı Sabit Muhammed Abbas ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüşmekten mutluluk duyuyorum.”

Fransa Savunma Bakanı Sébastien Lecornu ile Irak Savunma Bakanı Sabit Muhammed Abbas bugün Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Irak ve Fransa arasındaki askeri ilişkilerin yanı sıra, Irak’ın genel durumu ve güvenlik konuları ele alındı.

Muhammed Abbas, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Fransa askerlerinin Uluslararası Koalisyon çerçevesindeki varlığını ve terörle mücadeledeki önemli rollerini ele aldık” ifadesini kullandı.

Yarın Erbil’e gelecek olan Fransa Savunma Bakanı Sébastien Lecornu’nun Başkan Barzani ve Kürdistan Bölgesi Başkanı Nerçivan Barzani ile görüşmesi bekleniyor.