Bozdağ: İsveç heyeti iade taleplerini görüşmek için gelecek

Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye’nin iade taleplerini görüşmek üzere İsveç Adalet

Bozdağ: İsveç heyeti iade taleplerini görüşmek için gelecek
Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, iadelere ilişkin, "5-6 Ekim tarihleri arasında İsveç Adalet Bakanlığından bir heyet ülkemize gelecek." dedi.
 
Bozdağ, Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
İsveç ve Finlandiya'dan iadeler konusuyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini bildiren Bozdağ, "İsveç ve Finlandiya'nın NATO mutabakatı kapsamında PKK üyelerini Türkiye'ye iade etmelerini bekliyoruz." ifadesini kullandı.
 
Ayrıca Bozdağ, Dışişleri Bakanlığı’ndan bir heyetinde görüşmeler yapmak üzere Finlandiya’ya gideceğini biliyorum. Bizim iade isteğimiz PKK üyeleri hakkında iade kararları vermelerini bekliyoruz. Bizim iadesini istediğimiz kişiler ülkemizde hakkında soruşturma ve kovuşturma olan kişilerdir" dedi.
 
Öte yandan Bozdağ, iadesi istenen kişilerin durumuyla ilgili soruya, "İadesini istediğimiz kişilerin İsveç ve Finlandiya’dan ayrılıp ayrılmadığı konusunda bize bilgi verilmedi. ABD’den de defalarca istedik, onlarca klasör gönderdik. Muhataplarımıza söyledik. ‘Bu dosyalarda delil nedeniyle iade olmazsa hiçbir dosyada iade olmaz’ dedik" yanıtını verdi.