Akdeniz′de 'Türkiye'ye karşı dayanışma' mesajı

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile bölge ülkeleri arasındaki anlaşmazlık devam ederken, Türkiye'ye karşı oluşan blokta yer alan ülkeler Yunanistan'ın başkenti Atina'da bir araya geldi ve Türkiye'ye karşı dayanışma mesajları verdi.'Dostluk Forumu'nun Atina'da gerçekleştirilen ilk toplantısına Yunanistan, BAE, Mısır, Kıbrıs, Bahreyn ve Suudi Arabistan'ın katılımının yanı sıra Fransa, Irak ve Ürdün de davet edildi. Toplantıya Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian online katılırken, sonuç bildirgesinde bölgede güvenlik, sağlık, enerji ve çevre konularında iş birliğinin artırılması kararlaştırıldı. DW Türkçe'nin haberine göre, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Burada hepimiz uluslararası hukuka ve deniz hukukuna inanıyoruz. Sorunlar ve anlaşmazlıklar sadece bu yolla çözülebilir" dedi. Miçotakis, Forum katılımcılarının izledikleri politikalarla diğer devletleri hedef almadığını da sözlerine ekledi. Yunanistan, Kıbrıs, Mısır, İsrail, İtalya ve Ürdün'ün geçen yıl Ocak ayında ilan ettiği Doğu Akdeniz Doğalgaz Forumu'nda eylül ayında atılan imzalarla resmi statü kazanmıştı. Forum, üye ülkeler arasında enerji alanında işbirliği ve Doğu Akdeniz doğal gazının Avrupa pazarlarına ulaştırılması için deniz altından boru hattı inşasını hedefliyor.

Akdeniz′de 'Türkiye'ye karşı dayanışma' mesajı

'Dostluk Forumu'nun Atina'da gerçekleştirilen ilk toplantısına Yunanistan, BAE, Mısır, Kıbrıs, Bahreyn ve Suudi Arabistan'ın katılımının yanı sıra Fransa, Irak ve Ürdün de davet edildi.  

Toplantıya Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian online katılırken, sonuç bildirgesinde bölgede güvenlik, sağlık, enerji ve çevre konularında iş birliğinin artırılması kararlaştırıldı. 

DW Türkçe'nin haberine göre, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Burada hepimiz uluslararası hukuka ve deniz hukukuna inanıyoruz. Sorunlar ve anlaşmazlıklar sadece bu yolla çözülebilir" dedi.

Miçotakis, Forum katılımcılarının izledikleri politikalarla diğer devletleri hedef almadığını da sözlerine ekledi.

Yunanistan, Kıbrıs, Mısır, İsrail, İtalya ve Ürdün'ün geçen yıl Ocak ayında ilan ettiği Doğu Akdeniz Doğalgaz Forumu'nda eylül ayında atılan imzalarla resmi statü kazanmıştı. Forum, üye ülkeler arasında enerji alanında işbirliği ve Doğu Akdeniz doğal gazının Avrupa pazarlarına ulaştırılması için deniz altından boru hattı inşasını hedefliyor.