DSÖ’den Delta varyantı uyarısı: İki doz aşı olsanız da…

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) en bulaşıcı mutant türlerinden olan Delta varyantının dünya genelinde hızla yayılmasının ardından, her iki doz aşı yaptıranların da maske takmaya devam etmesi gerektiğini açıkladı.

DSÖ’den Delta varyantı uyarısı: İki doz aşı olsanız da…
Fox News’e göre, DSÖ Genel Direktör Yardımcısı Dr. Mariangela Simao, bugün Cenevre’de düzenlediği basın toplantısında, “Tek başına bir aşı, virüsün toplumda bulaşmasını durdurmaz. İnsanların maske takmaya, iyi havalandırılan yerlerde bulunmaya, ellerini sık sık yıkamaya, sosyal mesafe kurallarına uymaya ve kalabalıktan kaçınmaya devam etmesi gerekiyor” dedi.
 
Dr. Simao, özellikle çok sayıda vakanın olduğu bir bölgede yaşayan insanlara dikkat çekerek, “İnsanlar iki aşılarını da oldular diye güvende hissetmemeli” şeklinde uyardı.
 
Bu uyarı tavsiyesi, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin (CDC) aşılı kişilerin çoğu yere maskesiz gidebileceğini açıklamasından haftalar sonra geldi.
 
İlk olarak Nisan ayında Hindistan’da tespit edilen Delta varyantı, DSÖ’ya göre en az 85 ülkeye yayıldı. Bu da, salgında yeni dalgalar yaşanacağı konusunda korkuları artırıyor.