'Kuzey Kore lideri Kim'in zayıflaması herkesi ağlattı'

Kuzey Kore devlet radyo televizyonu KCTV'de yayımlanan röportajlar sırasında bir kişi, ülkenin lideri Kim Jong-un'u bu kadar çok zayıflamış görmenin tüm halkı çok üzdüğü ve ağlattığını söyledi.

'Kuzey Kore lideri Kim'in zayıflaması herkesi ağlattı'

Bir süredir sağlık durumu nedeniyle dünya basınında hakkında yazılıp çizilen Kim Jong-un’a diar bir değerlendirme devlet radyo televizyonu KCTV'de konuşan bir kişinin sözleri ile yine gündeme geldi.

Sputnik’in haberine göre, KCTV’de yayımlanan halkla röportajlar sırasında bir kişinin, lider Kim Jong-un'u bu kadar çok zayıflamış görmekten duyulan üzüntünün dile getirilmesi dikkat çekti.

KCTV'nin yüce lider ile devleti öven şarkılar hakkında görüşlerini sorduğu kişi, “Kuzey Kore'de herkesin lider Kim'i bu kadar çok zayıflamış görmenin ıstırabını yaşadığını” ifade etmesi, kesilmeden yayımlandı.

Orta yaşlı erkek "Saygın komutanımız Genel Sekreter Kim Jong-un'u böylesine zayıflamış görünce bütün halkı üzüntüye boğdu. Herkes bunu konuşuyor. Hepimiz ağlamaya başladık" dedi.

Rivayet muhtelif

2014 yılında KCTV'de yayımlanan bir belgeselde de gözü yaşlı anlatıcı, uzun süredir ortalıkta gözükmeyen Kim'in sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğinden söz etmişti.

Geçen yıl uzun süre halkın karşısına çıkmayınca komada olduğu, hatta öldüğü spekülasyonlarına konu olan Kim'in bu yıl da uzun süre ortalıkta gözükmedikten sonra haziranda alışıldık aşırı kilolu halinden eser kalmamış vaziyette boy göstermesi, sağlık durumuyla ilgili rivayetleri yeniden alevlendirdi.