Duhok kırsalında PKK ve TSK arasında şiddetli çatışma

Duhok’a bağlı Amedi ilçesi kırsalındaki yerleşim yerlerine yakın bölgelerde PKK ile TSK arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Bombardıman nedeniyle halkta büyük korku yaşanırken, ormanlık alanda ve bahçelerde yangın çıktı.

Duhok kırsalında PKK ve TSK arasında şiddetli çatışma

Duhok’a bağlı Amedi ilçesinin Sergelî, Sigêrî, Belave ve Guhriz köyleri çevresindeki bölge ile Metin Dağlarında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve PKK arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Köylülerin aktardığına göre bölge helikopterlerce yoğun bir şekilde bombaladı.

Çatışmaların 3 saat kadar sürdüğünü dile getiren köylüler, ormanlık alanda çıkan yangınları, bombardıman korkusuyla söndüremediklerini belirtti. 

Sergelî köyü sakinleri,“Dün gece saat 22.00’de başlayan çatışmalar ve bombardıman saat 01.00’e kadar devam etti. Türkiye’ye ait 4 helikopter Sıgêrî, Belav, Sergelî köyleri ve Metin Dağlarını bombaladı” dedi.

Arada bir karşılıklı silah sesleri de duyduklarını dile getiren Şerwan Sergelî, çatışmalar ve bombardıman nedeniyle köyde büyük korku ve panik yaşadıklarını, evlerinden çıkamadıklarını, bazı ailelerin de köylerini terk ettiğini sözlerine ekledi. Köylerine 800 metre kadar mesafedeki ormanlık alanda çıkan yangına da yoğun bombardıman nedeniyle müdahale edemediklerini aktardı.

TSK’nın 2017’den beri Kürdistan Bölgesi sınırlarında PKK’ye yönelik başlattığı "Pençe" harekatı isimli operasyonları devam ediyor. Operasyon ve çatışmalar nedeniyle yüzlerce köy boşaldı, onlarca sivil hayatını kaybetti./Rudaw