Türkmen Milletvekili: Kürdistan halkı petrolü Bağdat’a teslim edelim diyen ihanetçileri cezalandıracaktır

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Türkmen Milletvekillerinden Sara Dilşad yaptığı açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Irak’ın 3 yıllık bütçe tasarısında belirlenen bütün maddeleri yerine getirdiğini, ama Irak Hükümeti’nin tasarının maddelerini yerine getirmekten kaçtıklarını belirtti.

Türkmen Milletvekili: Kürdistan halkı petrolü Bağdat’a teslim edelim diyen ihanetçileri cezalandıracaktır

Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Türkmen Milletvekili Sara Dilşad açıklamasında, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin bütçe yasa tasarısında belirlenen bütün maddeleri yerine getirdiğini, ama asıl problemin Irak Hükümeti’nden kaynaklandığının ortaya çıktığının görüldüğünü, Irak Hükümeti’nin alanen maddeleri yerine getirmekten kaçındığını dile getirdi.

Dılşad açıklamasının devamında, Irak Hükümeti’nin yükümlülüklerinden kaçmaması halinde en azından Kürdistan Bölgesi memur maaşlarını şimdiye kadar göndermiş olacağına dikkat çekti.

Bazı kişi ve kesimlerin Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne baskı uygulanması, Kürdistan Bölgesi petrolünün Bağdat’a teslim edilmesi halinde her şeyin daha güzel olacağı yönündeki dayatmalarına da atıfta bulunan Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Türkmen Milletvekili Sara Dilşad: “Aynı kişiler ve kesimler şu an sessizliğe büründüler. Yaşanılanlara karşı hiç sesleri çıkmıyor. Çünkü onların yaptıkları ihanetti. İşte bu ihanet şu anda memur maaşlarının ödenememesinin en temel sebebidir. Aynı kişi ve kesimler ihanetlerine devam ederek seçimlerin de engellenmesi için uğraşıyorlar. Ama unutulmasınki vatandaşlar ve memurlarımız onlara zamanı geldiğinde gerekli cezayı kesecekler” dedi.