'Dünya ülkeleri Kürdistan’a desteklerini gösteriyor’

'Dünya ülkeleri Kürdistan’a desteklerini gösteriyor’

Siyasi gözlemciler, Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin yurt dışı gezisinin Kürdistan halkı için büyük kazanımlar sağladığını belirtiyor.

BasNews’e konuşan siyasi gözlemci Dr. Bêwar Ehmed, Başkan Barzani ve Güvenlik Konseyi Müsteşası Mesrur Barzani’nin yurtdışı temaslarının çok önemli olduğunu ifade ederek ‘‘Ziyaretleri çok önemli ve değerliydi. Özellikle Kürdistan Bölgesi’nin kendi kaderini belirleme noktasında karar aşamasındayken.. Şüphesiz Barzani, ziyaretinde Peşmerge Güçleri’nin terör karşısındaki kahramanlığından söz etti. En önemlisi, Kürdistan halkının kendi kaderi hakkında karar vermek istediğinden de söz etti’’ dedi.

Dr. Bêwar Ehmed  sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumu konusunda dünya ülkelerinin düşüncelerini öğrenmek açısından bu ziyaretler önemliydi. Her ne kadar bu bir iç mesele olsa da aynı zamanda bir dış sorundur. Bu nedenle, dünya ülkelerinin Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlık referandumunu desteklemesi önemli.’’

Başkan Barzani’nin yurt dışı gezilerinin Kürdistan Bölgesi’ni güçlendirdiğini belirten Dr. Bêwar Ehmed, ‘‘Önümüzdeki dönemde ABD’yi de ziyaret edecek. Kürdistan’ın mesajını dünyaya duyurması açısından önemli temaslar. Bu tür ziyaretler daha önce yapılmalıydı.  Ancak şimdi de önemini sürdürüyor. Dünya ülkeleri Kürdistan’a doğru adım atarak desteklerini gösteriyor’’ ifadelerini kullandı.