Osman Öcalan, Erbil-Pirmam'da toprağa verildi

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de toprağa verildi.

Osman Öcalan, Erbil-Pirmam'da toprağa verildi

Osman Öcalan, bugün (15 Kasım) sabaha doğru saat 04:30 sularında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

25 gün önce koronavirüse yakalanan Osman Öcalan, bir süredir Erbil'de bulunan Newroz Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi görüyordu.

Osman Öcalan, Kürdistan Bölgesi'nde Erbil'e bağlı Pirmam'da bulunan Abdulhadi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine ailesi, Kürdistan Bölgesi'nin siyasi parti temsilcileri, dostları ve pek çok siyasetçi katıldı.

Ağabeyi Mehmet Öcalan, açıklama yapmıştı

Rûdaw’ın Osman Öcalan’ın vefatının ağabeyi PKK Lideri Abdullah Öcalan’a bildirilip bildirilmeyeceğine ilişkin sorusunu yanıtlayan Mehmet Öcalan, “Bildiğiniz gibi Abdullah Öcalan’a ağır bir tecrit uygulanıyor ve onunla görüşmelere hiçbir şekilde izin verilmiyor. Henüz bilmiyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Cenazenin akıbetiyle ilgili konuşan Mehmet Öcalan, "Aile olarak henüz bir karara varmadık. Duruma göre bir karar alacağız. Tabi, onun çocukları ve eşi Kürdistan Bölgesi’nde ve onlar da bir karar alacak” değerlendirmesinde bulunmuştu.

 Kardeşinin vefatı nedeniyle üzgün olduğunu belirten Mehmet Öcalan, DHA'ya yaptığı açıklamada ise "Uzun süredir Osman ile görüşmüyorduk. Ölümü nedeniyle üzüntü yaşıyoruz. Kardeşimizin cenazesinin Türkiye'ye getirilmesini bekliyoruz. Avukatlarımız aracılığıyla ağabeyime (Abdullah Öcalan) durum iletilecek ve ondan gelecek habere göre yol haritası çizeceğiz” ifadelerini kullanmıştı. 

Osman Öcalan kimdir?

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın küçük kardeşi olan Osman Öcalan, 1958 yılında Urfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Amara (Ömerli) köyünde dünyaya geldi.

"Ferhad" kod adını kullanan Osman Öcalan 1978 yılında kurulan PKK'ye katılmadan önce, 2 sene Libya'da yaşadı ve öğretmen eğitim kolejinde eğitim gördü.

1986'da PKK Merkez Komitesi'ne, 1990'larda ise PKK Yürütme Komitesi'ne katıldı.

Osman Öcalan, PKK’den ayrıldıktan sonra 2004’te Erbil’e yerleşmişti