Mahmur’da çatışma: Ölü ve yaralılar var

Mahmur’da Irak güvenlik güçleri ile IŞİD’liler arasında çıkan çatışmada 4 örgüt üyesi öldürüldü. Çatışmada bir asker hayatını kaybederken dört asker de yaralandı.

Mahmur’da çatışma: Ölü ve yaralılar var

Çaraçok-Mahmur Gönüllü Kuvvetler Komutanı Gazi Faysal, IŞİD mensuplarının dün gece Mahmur’a bağlı Goltepe köyünde Irak askerlerine saldırdığını, burada yaşanan çatışmada biri komutan üç askerin yaralandığını söyledi.

Faysal, köyde kuşatılan IŞİD mensupları ile çatışma yaşandığını, bu sabah bir askerin hayatını kaybettiğini, iki askerin daha yaralandığını aktardı.

Daha fazla haber almak için Telegram'daki kanalımıza abone olun

Öte yandan Irak hükümetine bağlı Güvenlik Medya Hücresi'ndem yapılan açıklamada, "Ninova Operasyon Komutanlığı bölgesi olan Mahmur’un Ali Reşt köyünde bir grup teröristin termal kameralarla izlenmesinin ardından, Ninova Operasyon birimleri tarafından bir operasyon gerçekleştirildi. 14’üncü Tümen tarafından kuşatılan evlerden birinde ikisi patlayıcı kemer takan 4 terörist öldürülürken, ellerinde bulunan bir grup silah ve teçhizata da el konuldu" denildi.

IŞİD, 2014'te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de IŞİD’e karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Bu açıklamanın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde örgütün saldırıları sürüyor. /Rudaw