ENKS: ABD'nin açıklamaları Aldar Xelil'in söylemlerini boşa çıkardı

ENKS Yönetim Kurulu üyesi Kawe Ezîzî, ABD’nin Rojava'daki Kürt siyasi tarafları uzlaştırmaya kararlı olduğunu ve son açıklamalarıyla Aldar Xelil’in söylediği her şey boşa çıktığını ifade etti.

ENKS:  ABD'nin açıklamaları Aldar Xelil'in söylemlerini boşa çıkardı

TEV-DEM Başkanlık Konseyi üyesi Aldar Xelil, PKK’ye yakın bir siteye yaptığı açıklamada, Roj Peşmergeleri’ne hakaret etmiş, ENKS’yi de asılsız iddialarla suçlamıştı.  Aldar Xelil’in açıklamaları Kürt kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.  

Bu açıklamaların ardından ABD Suriye Büyükelçiliği, dün yaptığı açıklamada Rojava’daki birlik müzakerelerini destekleyecekleri sinyali vermişti.

Konu hakkında konuşan ENKS yetkilisi Kawe Ezîzî, PKK’nin Rojava’daki birlik görüşmelerinin anlaşmayla son bulmasını engellemek için elinden geldiğini yaptığını belirterek, “Bu nedenle sertlik yanlısı Aldar Xelil’e açıklama yaptırıyorlar. Bu TEV-DEM yetkilisi, Kandil ve PKK ile aynı düşüncede” ifadelerini kullandı.   

ABD’nin Rojava’daki birlik müzakerelerinin başarıya ulaşması konusunda kararlı olduğun kaydeden ENKS’li Dr. Kawe Ezîzî, “ABD’nin Şam Büyükelçisi, Aldar Xelil’in açıklaması ardından hemen bir açıklama yaparak, birlik müzakerelerini desteklediklerini söylediler.  Bu açıklama Aldar Xelil’in açıklamalarını boşa çıkarmıştır. PYD de Aldar Xelil’i desteklemedi” şeklinde konuştu.

ENKS’li yetkiliye göre; PKK’nin varolduğu sürece birlik müzakerelerini sabote etme planlarının devam edeceğini, ABD’nin ise bu planları boşa çıkardığını sözlerine ekledi.

Basnews