El Ceride - McGurk ile Süleymani gizlice görüştü

ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Bret McGurk ile İran Devrim Muhafızları (Pasdaran) Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Irak’ta kurulacak yeni hükümeti görüşmek üzere bir araya geldiği bildirildi.

El Ceride - McGurk ile Süleymani gizlice görüştü

ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Bret McGurk ile İran Devrim Muhafızları (Pasdaran) Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Irak’ta kurulacak yeni hükümeti görüşmek üzere bir araya geldiği bildirildi.

Kuveyt merkezli bir gazetenin, Pasdaran güçlerinden bir kaynağa dayandırdığı haberinde, Bret McGurk’un talebi üzerine, Irak’ta kurulacak yeni hükümeti görüşmek üzere Salı günü Kasım Süleymani ile görüştüğü belirtildi.

Haberde, yeni hükümetin kurulması sürecinin yanı sıra iki taraf arasında Arap ülkelerinde yaşanan çatışmalara da son verilmesi konusunda görüştükleri kaydedildi.

Görüşmenin içeriğine ilişkin ise kaynak, şu ifadeleri kullandı:

“McGurk görüşmede, Süleymani’ye Irak’ın Basra kentinde göstericilerin İran Konsolosluğu’nu ateşe verilmesinden ülkesinin rolünün olmadığını belirterek, iki taraf arasındaki uyuşmazlıklarını bir kenara bırakıp, Irak’ta yeni hükümetin kurulması için çalışmaları gerektiğini söyledi.

McGurk ayrıca, Süleymani’ye Irak’ta başbakanlık makamı için herhangi birini desteklemediklerini ve başka yeni bir siyasi yüze fırsat verilmesi gerektiği görüşünü paylaştığını kaydetti.”